Kung pao

Chinese kung pao met kip en koolraap

Kung pao komt oorspronkelijk uit China, uit het zuidwesten. De basis is kip, groenten, pinda’s en peper. En de originele versie gaan heel pittige pepers. Sandra houdt het bij een gewone peper en serveert er koolraap bij. Is een verse peper te pittig? Gebruik dan een paar chiliflakes. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 koolraap
  • zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel maïzena
  • 150 gram kipfilet
  • 3 bosuitjes
  • 30 gram cashewnoten

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Schil de koolraap en snijd eerst in plakken en daarna in repen/frietvorm. Verhit een scheut olie in de wok en bak de koolraap circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pel en hak de knoflook. Schil en hak de gember. Snijd de rode peper in dunne ringen. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe aan de koolraap en bak circa 1 minuut mee.

Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe. Bak circa 4 minuten mee.

Meng in een kom de oestersaus, sojasaus, maïzena en een scheutje water. Voeg de saus toe aan de wok en laat circa 3 minuten indikken.

Giet de rijst af. Snijd de bosuitjes in ringen en roer door de rijst. Hak de cashewnoten.

Verdeel de rijst over borden. Verdeel de kip en koolraap over de rijst en bestrooi met de cashewnoten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

  1. Gerben49 says:

    Dag Sandra, ik heb jou voor het eerst zien koken. Ik word er enthousiast van en ga het recept bereiden.
    Groetjes, Gerben