Spitskool met rijst

Spitskool in rode saus met in de oven gegaarde rijst

Spitskool is veelzijdig. U kunt hem koken, wokken, bakken of zoals Sandra in dit gerecht doet, stomen. De rijst wordt gegaard in de oven en die laat zich goed smaken met de gestoomde spitskool in rode saus.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 700 milliliter water (400 milliliter water voor de rijst en 300 milliliter water voor de spitskool)
  • 2 uien
  • 1 kleine winterpeen
  • 150 gram basmatirijst
  • 20 gram roomboter
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 kleine spitskool
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng het water in een waterkoker aan de kook.

Pel één ui en rasp op de grove blokrasp. Boen en rasp de winterpeen. Meng de geraspte groente in een ovenschaal en voeg de rijst toe. Snijd de boter in blokjes en verdeel over de rijst. Schenk 400 milliliter water over de rijst en verkruimel de helft van het bouillonblokje erover. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak de rijst in circa 25 minuten gaar.

Pel en snipper de 2e ui. Pel en hak de knoflook Verwarm een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Halveer de spitskool en snijd de kern eruit. Snijd vervolgens de spitskool in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Schenk 300 milliliter water over de spitskool en verkruimel de rest van het bouillonblokje boven de pan. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Zet een deksel op de pan en stoof de spitskool circa 8 minuten. Haal de rijst uit de oven en roer goed door. Breng beide eventueel op smaak met peper en een beetje zout.

Verdeel de rijst en de spitskool in saus over de borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie