springrolls

Springrolls met rodekool, gegrilde kip en mango

Deze fris-zoete springrolls vult Sandra met gegrilde kip en heel dunnen reepjes rodekool. De mango geeft de zoete smaak aan het gerecht. De springrolls worden geserveerd met een chilisaus.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 100 gram rijstmie(mihoen)
  • 150 gram kipfilet
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 0,5 kleine rodekool (of halve grote)
  • 1 mango
  • 0,5 bosje munt
  • 0,5 bosje koriander
  • 8 rijstvellen (voor rauwe loempia’s)
  • 5 eetlepels zoete chilisaus

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat afkoelen in een kom met ijskoud water. Giet af en snijd vervolgens de mihoen fijn.

Verhit een grillpan. Bestrijk de kipfilet met olie en gril in circa 6 minuten om en om gaar. Haal de kip uit de grillpan. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.

Snijd de rodekool in dunne reepjes. Schil de mango en snijd in dunne reepjes. Leg alvast wat takjes koriander en blaadjes munt klaar.

Schenk koud water in een grote kom of schaal. Dompel een rijstvel kort in het water en leg deze voor u. Verdeel in het midden een beetje mihoen, de rodekool, de kip, de mango en de kruiden. Leg de zijkanten van het rijstvel over de vulling en rol de rijstvel zo, zodat er een rolletje of loempia ontstaat en de vulling er niet uit kan vallen. Herhaal de stappen tot de vellen gevuld zijn.

Serveer de verse loempia’s met de zoete chilisaus.

Eet smakelijk!

Geef een reactie