spruitjescurry

Spruitjescurry met rijst

Spruitjes zijn niet alleen lekker en veelzijdig, ze zijn ook nog eens hartstikke gezond. Sandra verwerkt ze dit keer in een curry en laat ze heerlijk met de kruiden en zoete aardappel gaar stoven. Ze serveert de spruitjescurry met rijst.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel garam masala
  • 350 gram geschoonde spruitjes
  • 1 grote zoete aardappel
  • 200 milliliter kokosmelk
  • scheutje water
  • 1 groentebouillonblokje

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een hoge koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Schil en rasp de gember en voeg toe. Snijd de peper en ringen en voeg samen met de garam masala toe. Bak circa 1 minuut. Halveer de spruitjes en voeg toe. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en voeg samen met de spruiten toe. Voeg de kokosmelk toe en net zoveel water dat de ingrediënten net onder staan. Verkruimel het bouillonblokje er boven en laat op zacht vuur circa 12 minuten pruttelen.

Verdeel de rijst en de spruitjescurry over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie