Caravan

Recordaantal campers en caravans verkocht

Op vakantie met de camper of caravan is ontzettend populair onder Nederlanders, blijkt uit de verkoopcijfers van de kampeermiddelen. Volgens de Bond Van Automobielhandelaren en Garagehouders (BOVAG) is in mei 2017 een nieuw record gevestigd.

Nieuw record

In die maand zijn 26 procent meer caravans en zo’n 59 procent meer campers verkocht ten opzichten van mei 2016. De populariteit van de kampeermiddelen wijdt BOVAG vooral aan het groeiende consumentenvertrouwen, maar ook het lekkere weer van mei speelt een rol. Daar is de KCI, de branchevereniging van caravan- en camperimporteurs het mee eens:“Dat heeft direct effect op de verkopen in de showrooms en dit jaar zien we dat extreem terug in de registratiecijfers van caravans en campers”, aldus voorzitter Leo Diepemaat.

Doorzettende trend

Hoewel de verkoopcijfers van mei 2017 hoog zijn, komen ze niet uit de lucht vallen. Sinds 2015 worden er ieder jaar meer caravans en campers verkocht. Zowel nieuwe als tweedehands exemplaren zijn populair. Van oudsher zijn het vooral ouderen die de kampeerwagens aanschaffen, maar BOVAG stelt dat er ook steeds meer jongeren zijn die er een kopen.

We zijn er bijna!

Als we de stijgende verkoopcijfers mogen geloven, gaan we deze zomer extra veel caravans en campers zien op de wegen. Maar daar niet alleen, want op 31 juli 2017 start op NPO 1 een nieuw seizoen van het MAX-programma We zijn er bijna! Dit keer reist presentatrice Martine van Os met een groep kampeerders naar Ierland. De deelnemers verkennen het eiland met caravan of camper.

Heeft u een caravan of camper?

(Bron: ANP, BOVAG)

Geef een reactie

Reactie

    vliegenderob says:

    kennelijk gsst hert tov\ch minf\ders\

    kennelijk gaat het toch minder slecht met ons dan sommigen ons willen doen geloven! Een caravan is toch niet de meest goedkope manier van vakantie doorbrengen!