zomervakantie

Meer Nederlanders op zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat Nederland er massaal op uittrekt. Ongeveer 11 miljoen landgenoten zijn van plan om op vakantie te gaan. Dat zijn er 3 procent meer dan in 2016.

Griekenland is terug

Ruim 8 miljoen van deze mensen gaat naar het buitenland. Veruit de populairste bestemming is Frankrijk, op de voet gevolgd door Spanje. Ook Griekenland is weer enorm in trek. Daar gaan ruim 50 procent meer Nederlandse toeristen naartoe dan in de voorgaande jaren. Griekenland is van oudsher een populaire vakantiebestemming, totdat de vluchtelingencrisis uitbreekt en de financiële situatie verslechtert. Inmiddels lijken deze problemen minder te spelen in het land, dus komen de vakantiegangers terug.

Turkije

Opvallend is de positie van Turkije. In dit land heerst al langer politieke onrust en dat is te merken aan het aantal boekingen. Mirjam Dresmé, hoofd communicatie van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbureaus (ANVR), legt uit: “Wij hebben de cijfers tot en met mei 2017 en daaruit blijkt dat er 33 procent minder vakanties naar Turkije zijn geboekt ten opzichten van vorig jaar in dezelfde periode.”

Geen goed nieuws voor het land, maar volgens Dresmé is er nog hoop: “Verschillende touroperators laten ons weten dat er de laatste weken veel last-minute boekingen worden gedaan. Dit heeft onder andere te maken met de prijs, want Turkije is goedkoper dan bijvoorbeeld Spanje en Griekenland.”

Vakantie in eigen land

Hoewel er veel mensen naar het buitenland trekken, vieren er ook veel Nederlanders vakantie in eigen land. Ruim 3 miljoen Nederlanders blijven binnen de landsgrenzen. Zij verblijven voornamelijk op campings of huren een vakantiehuisje.

De zomervakantie van 2017 begint in Nederland officieel op 22 juli.

(Bron: ANVR, ANP)

Geef een reactie