Van onschatbare waarde-quiz

Programma ‘Van onschatbare waarde’ terug bij MAX

Van onschatbare waarde is terug! Dionne Stax presenteert vanaf maandag 13 februari 2023  het nieuwe seizoen van het populaire programma. In Van onschatbare waarde krijgen verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de kans om hun object te verkopen aan Arnold, Bert, Bianca of Bas; de 4 experts.

Unieke kans

Mensen uit heel Nederland krijgen de unieke kans om hun waardevolle pronkstuk te verkopen aan Arnold Wegh, Bert Degenaar, Bianca Frölich of Bas Jonker. De experts ontvangen verkopers in hun eigen kamer, de verkoper accepteert het bod óf kiest ervoor om door te gaan naar de volgende kamer. Slim onderhandelen is een vereiste; eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg meer terug. De verkopers worden bijgestaan door presentatrice Dionne Stax.

Vanaf Paleis Soestdijk

In het nieuwe seizoen van Van onschatbare waarde zijn we op Paleis Soestdijk. Hier verheugen de experts zich op de komst van verkopers met bijzondere objecten. De eerste verkoper in aflevering 1 is Jan. De zoon van een Haagse antiquair brengt een klein smeedijzeren geldkistje mee. Het beschilderde kistje is in de jaren 50 in de collectie van zijn vader beland. Jan zet in op 5500 euro, maar is dat realistisch?

Theo Mackaay

Ook Caroline komt langs. Zij verkoopt een uniek bronzen beeld van een paard. Het beeld is in 1978 gemaakt door de Utrechtse kunstenaar Theo Mackaay en werd gebaseerd op een familiepaard. Het is uniek, aangezien de stijl van het beeld atypisch is voor Mackaay. Kubisme en impressionisme zijn kunststromingen die normaal gesproken op hem van toepassing zijn. In welke stal komt het paard van Caroline terecht?

Van onschatbare waarde is te zien vanaf maandag 13 februari 2023 om 20.30 uur op NPO 1. 

(Foto: © Stijn Ghijssen/MAX)

Geef een antwoord