Van onschatbare waarde

Nieuw seizoen Van onschatbare waarde bij MAX en een nieuwe expert!

Van onschatbare waarde is terug! Dionne Stax presenteert vanaf woensdag 1 september 2021 het jubileumseizoen, het programma bestaat namelijk 5 jaar. In Van onschatbare waarde krijgen verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de kans om hun object te verkopen aan één van de experts. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg meer terug.

Mensen uit heel Nederland krijgen de unieke kans om hun waardevolle pronkstuk te verkopen. De experts ontvangen verkopers in hun eigen kamer, de verkoper accepteert het bod óf kiest ervoor om door te gaan naar de volgende kamer. Slim onderhandelen is een vereiste; eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg meer terug.

Bianca Frölich

We verwelkomen dit seizoen een nieuwe expert. Bianca Frölich zoekt, adviseert en bemiddelt bij de aankoop van kunst en antiek voor haar internationale klantenkring. De liefde voor mooie spullen kreeg ze van huis uit mee van haar vader, Ed Frölich, antiquair in Enschede. Ook hij zal dit seizoen een aantal keer zijn opwachting maken. In een video stellen Bianca Fröhlich en haar vader Ed zich aan u voor. Benieuwd naar de andere vertrouwde experts die zich in Van onschatbare waarde over de objecten buigen? Bert DegenaarBas Jonker en Arnold Wegh stellen zich graag aan u voor.

Bijzondere schatten

In het nieuwe seizoen van Van onschatbare waarde strijken we neer in Utrecht. Hier mogen de experts zich verheugen op de komst van verkopers met bijzondere objecten. Allereerst komt Josine langs. Op jonge leeftijd verloor ze haar vader en onlangs overleed ook de moeder van Josine. Tijdens het opruimen van haar ouderlijk huis werden bijzondere schatten ontdekt, waaronder een schilderij. Verschillende experts lijken interesse te hebben in het object, maar lukt het Josine om er een mooi bedrag voor te krijgen?

Griekse god Ajax

Ook Maarten komt langs. Hij neemt een houten buste van de bekende Griekse god Ajax mee. Het lindehouten stuk komt naar verwachting uit de 17e of 18 eeuw. Het betreft een echt Amsterdams werk, afkomstig van de overleden oom van Maarten. Hij had een prachtig pand in Tilburg, waar Maarten als kind veelvuldig te vinden was. Hij kan zich de buste in de bibliotheek nog goed herinneren en probeert het nu, ook namens zijn broers, te verkopen. Hebben de experts interesse?

Is het wat waard?

Loes is een wereldreiziger met grote plannen. Ze heeft een kunstwerkje van mammoetbeen meegenomen, een erfenis van haar broer. Loes denkt dat het ooit een schaats is geweest, gemaakt van mammoet- of walvisbot. Aangezien Loes zelf geen kinderen heeft, wil ze het object verkopen. Dan kan ze weer lekker gaan reizen, het liefst naar Alaska. Levert de schaats genoeg op om dat te kunnen realiseren?

Hildo Krop

Ook Manja komt langs. Zij heeft een bronzen beeld geërfd dat al heel lang in de familie is. De maker is Hildo Krop. Waarschijnlijk hebben de grootouders van Manja het beeld ooit als huwelijkscadeau gekregen. Daar stond het thuis altijd bovenaan de trap. Manja vindt het geen prettig beeld, en dus is het tijd om het door te geven. Hoeveel hebben de experts over voor ‘Harry’, zoals Manja het object gekscherend noemt?

Van onschatbare waarde, 6 afleveringen, is te zien vanaf woensdag 1 september 2021 om 21.30 uur op NPO 1. 

Geef een reactie