Van onschatbare waarde

Verkopers van bijzondere en waardevolle spullen krijgen de kans om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

Vanaf woensdag 26 augustus 2020 20.35 uur, NPO 1 (6 afleveringen)

wo 30 september 2020 20:35 NPO 1 47 min

Van onschatbare waarde

Merel wil een oud wijnglas van Willen IV verkopen. Ludmilla heeft een tekening van kunstschilder Jan Sluijters. Nini en Joke nemen 2 identieke gemberpotten mee en Thijs wil een krukje van Charlotte Periand verhandelen.

Merel erfde een heel oud wijnglas van haar vader. Het is puntgaaf en prachtig gegraveerd. Ze heeft zelf onderzoek gedaan en het lijkt erop dat het een koninklijk glas is uit de tijd van stadhouder Willem IV. Maar hoe komt haar vader er aan? En wat is het waard?

De moeder van Ludmilla zat tijdens WOII weleens als naaktmodel op de kunstacademie in Amsterdam. Ze deed dat om een centje bij te verdienen. De bekende kunstschilder Jan Sluijters kwam op de academie en gaf haar ooit een tekening van zijn hand als blijk van waardering. Ludmilla heeft ‘m altijd bewaard, maar het is eigenlijk niet haar smaak. Wat vinden de experts ervan?

Nini en Joke hebben ieder een gemberpot geërfd. Toen de 1 besloot haar pot te verkopen, bleken ze als stel meer waard. Daarom doen ze nu samen een poging. Nu maar hopen dat 1 + 1 inderdaad 2 is…

Thijs kocht een boekenkast op Marktplaats. Toen hij bij de verkoper thuis kwam, sloeg zijn hart over. In de hoek van de kamer stond een op het oog eenvoudig krukje, maar hij herkende er direct een echte Charlotte Periand in. De verkoper had geen idee maar geloofde Thijs en beurde zo onverwacht een leuk bedrag. Zullen de experts het krukje ook op waarde weten te schatten?