Digitips: leer alles over omgaan met digitale media (nieuw!)

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. De tips kunnen betrekking hebben op onderwerpen als privacy, veilig uw bankzaken online regelen en het opschonen van uw apparaten. Bekijk snel welke tips wij inmiddels voor u hebben!

Beveiliging

Twijfelt u of u uw computer goed beveiligd is? Of hoe u een grote schoonmaak op uw computer uitvoert? Het klinkt soms wat ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Met deze 10 stappen lukt het u ook om uw computer op te schonen en te beveiligen!

Onderhoud

2 belangrijke hulpprogramma’s die in elke Windows-versie voorkomen zijn ‘Schijfopruiming’ en ‘Schijfdefragmentatie’. Schijfdefragmen-watte? Wat is dat en waar is het goed voor? U leest er alles over bij onze Digitip: computeronderhoud. U leert welke programma’s u het beste kunt verwijderen en hoe u uw computer opgeruimd houdt.

Windows 10

Inmiddels zijn veel mensen over gegaan op de nieuwste versie van Windows, Windows 10. Links en rechts zijn er wel wat verschillen met eerdere versies. Zo wordt er standaard bijvoorbeeld meer informatie over u en uw apparaat doorgegeven aan andere programma’s en aan Microsoft. Wij leggen u uit hoe u het systeem aan uw wensen aanpast.

Dataroaming

Zonder er erg in te hebben, heeft u misschien wel eens gebruik gemaakt van roaming. Is uw eigen provider niet beschikbaar, dan gaat uw toestel op zoek naar andere aanbieders. De providers hebben onderlinge afspraken over het gebruik van elkaars netwerk, dit gebruik noemt men roaming. In Nederland kost het u niets extra’s, maar in het buitenland wel. Hoe voorkomt u een hoge rekening door internetten in het buitenland? Lees onze tips.

Accenttekens op de iPad typen

Accenttekens op letters helpen bij de uitspraak van woorden. Daarom is het handig om te weten hoe u accenttekens op de iPad of iPhone typt. Het invoeren van klinkers met accenttekens, is op de iPad niet moeilijk, op medeklinkers iets lastiger. We leggen u uit hoe u bijvoorbeeld een ‘ç’ op uw schermpje krijgt.

Phishing

De laatste tip van deze maand gaat over ‘phishing’. Criminelen zijn uit op uw geld, uw persoons- en inloggegevens, uw e-mailadres of telefoonnummer. Met deze gegevens willen ze vervolgens uw bankrekening plunderen of u geld laten overmaken. Allemaal denken we dat we er niet intrappen, maar wat als we toch per ongeluk een nepmail over het hoofd zien? We geven u tips wat u in dat geval kunt doen, maar ook hoe u kunt voorkomen dat u er slachtoffer van wordt.

We hopen dat u veel aan deze 6 tips heeft, volgende maand vindt u weer 3 nieuwe tips op MAX Vandaag!

Geef een reactie