iPad

Digitips over back-ups maken en onderhoud in Windows 10

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. De nieuwste Digitips staan weer voor u klaar en deze keer leest u over het maken van back-ups op Android-apparaten en van de iPad en over onderhoud in Windows 10.

Onderhoud in Windows 10

In Windows 10 worden de meeste onderhoudstaken automatisch uitgevoerd. U hoeft zelf eigenlijk alleen overbodige software en bestanden te verwijderen. U leest wat u kunt doen om uw computer tiptop in orde te houden. Zo kunt u apps verwijderen die u heeft geïnstalleerd, maar eigenlijk niet gebruikt, u kunt de harde schijf opruimen en defragmenteren. U leest in deze tip ook hoe u een back-up en herstelpunt kunt maken.

Back-up maken op Android-apparaten

Koopt u een nieuw Android-apparaat dan heeft u via Googles back-upmogelijkheid in een handomdraai het toestel klaar voor gebruik. E-mail, gedownloade apps, wifi-wachtwoorden: ze worden allemaal overgezet. Google noemt dit de Android Backup Service en in deze tip leest u wat er allemaal kan worden opgeslagen en hoe u de service aan zet. Ook gesprekken in WhatsApp kunnen bijvoorbeeld overgezet worden.

Back-up maken van iPad

Een back-up maken van de gegevens op een iPad kan op 2 manieren: via de computer en via het apparaat zelf. U leest hoe u bij beide manieren te werk gaat en wat voor verbinding u in het geval van een kopie op de iPad zelf moet hebben.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over WhatsApp, energiebesparing op de iPad/oPhone en DigiD? Bekijk welke digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie