Windows 11

Digitips: zo kunt u uw Mac, Windows 10 of Windows 11 computer opschonen

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze keer vertellen we u hoe u uw Mac, een Windows 10- of Windows 11 computer kunt opschonen.

Windows 10 pc automatisch opschonen

Moderne harde schijven hebben enorm veel opslagruimte. Maar downloads, video’s, foto’s en andere bestanden nemen bij elkaar een hoop plek in op de harde schijf. U kunt uw pc zo instellen dat Windows 10 zelfstandig bestanden die niet meer nodig zijn weggooit.

Windows 11-pc automatisch opschonen

Ook bij een pc met Windows 11 is het mogelijk om onnodige bestanden automatisch te verwijderen. In deze digitip leest u hoe u daarvoor te werk moet gaan en hoe u kunt bekijken hoeveel schijfruimte er is.

Mac opschonen

Een Mac-computer kan ongemerkt vollopen met ongebruikte bestanden en programma’s. Door hem op te schonen zorgt u er voor dat hij goed zijn werk blijft doen.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over een tekst opmaken in WhatsApp, een toetsenbord schoonmaken of het geheugen van een usb-stick controleren? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie

Reacties (2)

  Riny6 says:

  ik heb nog steeds windows 7

  capenn73 says:

  De beste tip voor een schone, duurzame en voor iedereen betaalbare pc is: overstappen op Linux.
  Linux is een aangename verrassing. Vooral als je wel eens problemen hebt met Windows.
  Linux is gratis, veel makkelijker en overzichtelijker dan Windows, kent geen virussen, wordt niet langzamer en is zeer stabiel.
  Linux is een geweldig alternatief als de Windowsversie, die je gebruikt, niet meer ondersteunt wordt en je eigenlijk een nieuwe computer moet kopen.
  Je kan het vanaf een cd of USB-stick testen en naast of in plaats van Windows installeren.
  Ik werk inmiddels 20 jaar met Linux en kan je laten zien wat Linux is en hoe je het kunt gebruiken en installeren.