insectenvlekken

Een mug doodgeslagen? Zo verwijdert u insectenvlekken van de muur

Muggen zijn we liever kwijt dan rijk. Vooral ’s nachts. Dat eindigt maar al te vaak in een doodgeslagen mug tegen de muur. En dan kunnen de resten ervan voor een vervelende vlek zorgen. We zetten op een rij hoe u dergelijke insectenvlekken weer kunt verwijderen.

Tips vooraf tegen insectenvlekken

Pak de vlek zo snel mogelijk aan. Een verse plek laat zich gemakkelijker verwijderen dan een oude. Voorafgaand, niet elke muur kan tegen elke soort schoonmaakmethode, dus probeer het eventueel voor de zekerheid eerst uit op een onopvallend stukje van de muur. Verder kunt u tijdens het schoonmaken het beste 1 kant op vegen. Dep het oppervlak na met wat schoon water en droog het oppervlak met een schone doek. In een eerder artikel vertellen we uitgebreid hoe u vlekken van geverfde muren kunt verwijderen.

Microvezeldoek

Als u er snel bij bent, dan is het soms al voldoende om een microvezeldoek licht vochtig te maken en daarmee over de vlek heen te wrijven. Lukt het hiermee niet, kies dan één van de onderstaande methodes.

Groene zeep

Maak met een kleine hoeveelheid groene zeep en lauwwarm water een sopje en wrijf er met een schone schuurspons de vlek mee schoon. Zorg ervoor dat er niet teveel water in de schuurspons zit, zodat alleen het vlekje zelf nat wordt.

vogelpoep
Lees ook: Effectief vogelpoep en resten van insecten van de auto verwijderen

Tandpasta tegen insectenvlekken

Doe een beetje tandpasta op een vochtige doek en dep de insectenvlekken hiermee aan. Zorg er wel voor dat de tandpasta een neutrale kleur heeft, anders kan de muur de kleur van de pasta overnemen. Tenzij de kleur van de tandpasta overeen komt met die op de muur.

Ammoniak

In het laatste geval kunt u het met ammoniak proberen. Dit is een wat agressiever middel, dus zeker niet elke ondergrond is er geschikt voor. U kunt een scheutje mengen in wat warm water en de vlek deppen met een doek.

(Bron: Radar, Libelle, Santé, driehoekzeep.nl, archief. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (3)

  madeliev says:

  Ik gebruik altijd een vochtige doek om een mug te vangen, waarna ik direct met een schoon stukje van die doek de vlek wegpoets. Door namelijk een vochtige doek te gebruiken heb je al bijna geen bloed, want je hoeft de mug niet te pletten, je kunt de mug makkelijk dood drukken in de doek zelf.

   Epie de Groot says:

   Dat doe ik ook altijd. Ik heb ook het gevoel dat je ze daar eerder mee te pakken hebt dan met een droge doek of mepper!

  Ella55 says:

  ik sla geen enkele mug dood, ook geen wesp. een wesp kun je makkelijk verjagen door te blazen. Doorgaans doet een wesp overigens niets, wil alleen wat van jou limonade of je taartje. tijdens vakantie zetten wij wat oud fruit of schillen op een afstandje, hebben zij ook wat lekkers en vallen ze je niet lastig.
  een mug afschrikken met een beetje muntolie.