douche bewaren

Deze producten kunt u beter niet in de douche bewaren

Bepaalde producten gebruikt u tijdens bijna elke douchebeurt, toch is het niet slim om alles daarvan ook daadwerkelijk in de douche te bewaren. 

Scheermesjes

Denk bijvoorbeeld aan een scheermesje. Het lijkt slim om deze in de douche te bewaren, maar niets is minder waar. De douche is namelijk een zeer vochtige ruimte waar scheermesjes snel kunnen gaan roesten. Daarom is het slim om zowel uw ongebruikte mesjes, als het exemplaar dat u momenteel gebruikt buiten de douchecabine te bewaren, op een plek waar geen water bij komt. Daarnaast is het aan te raden om uw scheermesje na elke douchebeurt even af te drogen.

Tandenborstel

Sommige mensen poetsen hun tanden onder de douche, dit kan handig en tijdbesparend zijn, maar uw tandenborstel in de douche bewaren is dat dan weer niet. Bacteriën zullen in zo’n vochtige ruimte als een douche namelijk een stuk sneller op uw tandenborstel groeien. Dat wilt u natuurlijk niet in uw mond hebben. Bewaar ook uw tandenborstel dus altijd op een zo droog mogelijke plek.

tandenborstel
Lees ook: Op een hygienische manier uw tandenborstel opbergen doet u zo

Gezichtsreiniger

Waar het poetsen van uw tanden onder de douche geen kwaad kan, zit dat wel anders met het reinigen van uw gezicht. Het wassen van uw gezicht met te heet water is namelijk slecht voor de huid. Huidexperts raden daarom ook aan om uw gezicht met lauw water te wassen. Dat maakt gezichtsreiniger een onnodig product in de douche.

Losse zeep

Het klinkt misschien niet helemaal logisch, maar een los stuk zeep kunt u ook beter niet in de douche bewaren. Zonder bakje wordt dat zeepstuk namelijk keer op keer nat, waardoor een een slijmerige substantie ontstaat die extra gevoelig is voor bacteriën. Maakt u gebruik van losse zeep in de douche? Zorg er dan altijd voor dat u het droog opbergt, zo voorkomt u een hoop bacteriën.

(Bron: Roomed.nl, Libelle)

Geef een reactie

Reacties (11)

  Pukkel47 says:

  Wat een flauwe kul allemaal, ik bewaar al jaren deze dingen in de douche, scheermesjes nog nooit verroest en douchen kun je het beste zonder zeep doen, blijft je huid lekker vet en hebben bacteriën helemaal geen kans.

   Jean et Allemand says:

   Pukkel47 weet het allemaal beter.

  Sanny Klingler says:

  Ik het niet wat kort door de bocht Pukkel47 om alles af te kraken? Die scheermesjes horen daar niet thuis, simpel, dat alleen al. Heb je het een keer nodig dan pakje alleen je scheermes maar niet je hele voorraad mesjes. Ik douche me altijd met douchecrème uit een fles en heb in mijn rekje in de douche verder ook alleen maar afgesloten flesjes slaan, shampoo van mijn man en mij en ook 2 douchecrème. Het rekje heeft een goeie opstaande rand zodat er niets kan vallen. Dat is geen overbodige luxe. Bukken in de douche vind ik een slechte beweging dus vandaar…
  Een stuk zeep, is dat niet van een eerder tijdperk?

   DOORNROOSJE says:

   Ik vind het ook een beetje gezeur allemaal hoor. Iedereen moet zelf weten wat hij in de douche gebruikt en bewaard, of in de badkamer. 😩

   Jet-Els says:

   Nee, een stuk zeep is hip! Al die lege flacons van doucheschuim zijn slecht voor het milieu, ook als je ze in de plastic container gooit. Ik gebruik al jaren zeep op olijfolie basis. Dat ligt in de badkamer op een zeepbakje met lekgat.

  Boris2 says:

  Ik vind dit artikel niet getuigen van inzicht, wie (die bij zijn volle verstand is) bewaart dit soor zaken in de douche. Hooguit gebruik je ze onder de douche.
  Dit zijn van die open deuren die al jaren uit de hengsels getrapt zijn.

  Anngelique says:

  Ik gebruik al jaren een stuk zeep.
  Zal best ouderwets zijn maar ik heb geen geld om telkens douchegel te kopen.
  Dat is zo snel op.
  Had niet verwacht dat er bacteriën op konden komen omdat ik dacht dat zeep juist bacteriën dood.
  Ga er beter opletten dat het beter droogt.
  Thanks voor de tip

  Zeepaardje says:

  Een stuk zeep mag dan wel iets van de vorige eeuw lijken, het is wel vele malen milieuvriendelijker dan douchegels in plastic flessen. Een stuk zeep vervangt diverse flessen douchegel maar is in het vervoer ook stukken goedkoper. In een doos gaan veel meer stukken zeep dan flessen douchegel waar je dan ook nog eens veel langer mee doet. Spaart dus plastic, verpakkingskosten en vervoerskosten. Wel zorgen dat na iedere douchebeurt de zeep kan drogen in daarvoor bestaande zeepbakjes of -houders.

  Riny6 says:

  Ik ben het met zeepaardje eens.Ik gebruik ook al jaren zeep en was mijn haar met koud regenwater en groene zeep.
  Heb nog een mooie bos haar en een gezonde hoofdhuid en de zeep ligt altijd in de douche met een open raam.
  Douche en zeep drogen lekker op

  RABE says:

  Ik gebruik Marseillezeep ook voor mijn gezicht. Na de douche een koude plons er achteraan. Heerlijk wakker worden.
  Het stuk zeep heb ik in een net van de knoflook.
  Dat is een fijnmazig plastic netje.
  Dat hangt aan een klein vleeshaakje aan het zeepbakje.
  Zo kan het uitlekken en drogen.
  Ik kwam op dit idee toen ik een aantal kleine stukjes zeep had.
  Zuinig als ik ben heb ik die op deze manier eerst op gemaakt.
  Nu heb ik dus een stuk zeep in een netje in de douche cabine hangen.

  Vic46 says:

  Wat ik merk dat is niet gezegd is dat in mest van die ‘shower gel’ zit ook heel kleine deeltjes van plastic.
  Dat is ook niet goed voor die milieu. Ik gebruik ook een blokje zeep.