douchegordijn

Zo houdt u uw douchegordijn lekker fris

Hangt er een douchegordijn in uw badkamer? Dan weet u misschien wel dat dit gordijn erg vies kan worden, het hangt namelijk op één van de meest vochtige plekken in het huis.

Schimmel

Op vochtige plekken komt schimmel snel om de hoek kijken, laat staan in de douche. Daarom is het aan te raden om uw douchegordijn met regelmaat schoon te maken. Voorkomen is beter dan genezen, daarom helpen de volgende 4 tips u bij het schimmelvrij houden van een douchegordijn.

Sluit het gordijn na elke douchebeurt.

Open kan het namelijk een stuk minder goed drogen, waardoor er sneller schimmel kan ontstaan.

Ventilatie

Zorg voor een zo goed mogelijk geventileerde badkamer als. Dit doet u bijvoorbeeld door een raampje open te zetten of door de ventilatie aan te zetten tijdens het douchen. Heeft u geen raam, laat dan de deur open, of op een kier, zodat het vocht de ruimte uit kan.

Houdt de badkamer droog

Natuurlijk is het onoverkomelijk dat uw badkamer nat wordt, maar door natte delen direct na gebruik droog te maken krijgt schimmel geen kans.

Azijn

Het klinkt misschien wat vreemd, maar door uw nieuwe douchegordijn voor u het in gebruik neemt onder te dompelen in een bad van verdunde witte azijn of appelazijn wordt de kans op schimmel kleiner. Zorg er wel voor dat u het gordijn na de tijd goed afspoelt, anders doucht u in de geur van azijn.

In de wasmachine

Daarnaast kunt u een douchegordijn eens in de zoveel tijd ook gewoon in de wasmachine doen. Controleer wel even van welk materiaal het gordijn is gemaakt. Als dit pvc of polyester is, was het dan op een koud programma om te voorkomen dat het gordijn smelt. Volg hiervoor de was-instructies op het etiket.

(Bron: Mindbodygreen.com, Santé)

Geef een antwoord