geld cadeau

Geld geven als cadeau, met deze tips maakt u het alsnog feestelijk en origineel

Als u een cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag of bruiloft moet verzorgen, kunt u kiezen uit grofweg 2 opties. Geeft u een fysiek cadeau óf geld dan wel een cadeaubon? Optie 2 is wel zo praktisch, maar niet bepaald origineel of feestelijk. Met deze tips kunt u er alsnog een bijzonder moment van maken.

‘Geld geven met een thema’

Geld geven is eigenlijk een standaardcadeau, maar u kunt er alsnog uw eigen draai aan geven. “Er zijn zo veel manieren waarop je geld schenken feestelijk kunt maken, van laagdrempelig tot creatieve uitspattingen”, vertelt Suzanne Dedding, mede-eigenaar van het gespecialiseerde platform Ideefabriek, aan NU.nl.

Het kan ook helpen om alvast mee te denken over wat de ander met het geld kan doen. Dedding omschrijft dit cadeau als ‘geld geven met een thema’. “Bijvoorbeeld: ik geef je geld voor een lekkere lunch bij je favoriete restaurant. Of: ik schenk je dit zodat jij je droom gaat waarmaken om met een e-chopper (soort elektrische scooter, red.) door Friesland te toeren”, legt ze uit. “Op die manier is geld geven toch persoonlijk.”

regels cadeau
Lees ook: De ongeschreven regels rondom het geven en krijgen van cadeaus

Talloze cadeautips en variaties

Met de manier waarop u het geld overhandigt, kunt u al helemaal alle kanten op. Dedding noemt in haar interview met NU.nl een paar voorbeelden. Bijvoorbeeld verstoppen in een opgeblazen ballon of een kluis met cijferslot. Of de biljetten aan een visdraad in een klein boompje hangen of een quiz met ‘prijzengeld’ bedenken. En misschien kan de ontvanger het ook waarderen als u een gepersonaliseerde (kras)kaart bij het cadeau doet.

En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Als u een beetje handig bent, kunt u er een speciale cadeauverpakking of een origami bij maken. Iets simpeler, maar net zo’n doeltreffend cadeau: een geldbiljet in een speciaal lijstje. Of wat dacht u van een dichtgeklapte paraplu met verstopt geld, die het letterlijk geld laat regenen? En het blijkt best gemakkelijk om muntjes te verstoppen in een hard stuk zeep, als u die eerst laat smelten en daarna weer laat stollen.

cadeaubon
Lees ook: Hoe zit het? Zijn cadeaubonnen onbeperkt geldig?

Van geld in een ijsblokje tot een laagjestaart met geld

Tot slot kunt u op de culinaire toer gaan. Muntjes kunt u in een ijsblokje smelten of in een pot met snoep verstoppen. Briefjes of cadeaubonnen kunt u kwijt in (variaties op) een surprise-ei, een leeg blikje ansjovis, een doos bonbons of een laagjestaart. Uiteraard kunt u daarbij echte bankbiljetten afwisselen met Monopoly-geld, het gaat immers om het gebaar.

Een echt cadeau geven of krijgen is altijd leuk, maar voel u vooral niet bezwaard als u geld geeft aan uw (klein)kinderen. Of u nu handig bent of niet, of u veel of weinig tijd heeft, u kunt er altijd wel iets moois, creatiefs en origineels van maken. En ook met het inpakken kunt u alle kanten op.

(Bron: NU.nl, Ideefabriek, GWK Travelex, Bokt, SRSCK, Radio2.be. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Hier Bergeijk says:

    Contant geld is veruit de beste cadeaubon want men kan er overal en onbeperkt mee terecht en is bovendien door de Staat gegarandeerd. Door het in een envelop of doosje met een briefje waarop een lieve wens, gedicht en/of bestemming te geven maak je er een persoonlijk cadeau van. Word je op een etentje uitgenodigd dan maak je dat ermee voor de gastvrouw/heer betaalbaarder.
    Ben je niet uitgenodigd of ben je niet in de gelegenheid daarop in te gaan en beschik je over de bankrekening dan kan een overschrijving met een leuke tekst in de omschrijving ook prima.
    Bedenk wel dat, afhankelijk van het beleid van de gemeente, een begunstigde die van een bijstandsuitkering leeft het daarop in mindering kan worden gebracht.