Cadeaus kopen

Geld besparen? Koop dan nu vast cadeaus voor de feestdagen

De feestdagen lijken nog ver weg, maar vandaag, 16 september 2022, is het over precies 100 dagen al Kerst. En hoewel uw hoofd er misschien niet naar staat, is het juist nu de ideale tijd om cadeaus te kopen voor de feestdagen. Want wie geld wil besparen moet nu zijn slag slaan.

Cadeaus voor de feestdagen

December staat nog lang niet voor de deur, maar hier alvast aan denken kan in uw voordeel werken. Tijdens de feestmaand koopt men namelijk massaal cadeaus in. En hier spelen retailers goed op in. Budgetblogger Iris Newman legt aan NU.nl uit dat zij namelijk de prijzen in december flink verhogen. “Met name voor kinderspeelgoed betaal je vlak voor Sinterklaas meer”, zegt Newman.

cadeau
Lees ook: Cadeaus uitzoeken voor sint en kerst? Deze duurzame tips kunnen helpen

Geen echte aanbieding

Volgens de budgetblogger zijn er in december bovendien veel zogenaamde aanbiedingen. Maar deze zijn helemaal niet zo voordelig. “Als je echt heel specifiek naar de prijs kijkt, zie je dat je beter nu kunt beginnen, want dan bespaar je zeker 1/3e of de helft van de prijs”, zegt ze tegen het nieuwsplatform.

Levering

De prijs is echter niet de enige reden waarom u beter nu uw cadeaus kunt kopen. Ook de levering speelt mee. Financieel expert Adine Faber-Versluis van Money Mind Academy vertelt aan NU.nl dat de prijzen op alle niveaus stijgen en dus ook in de vervoerskosten en energiekosten. “Het leven is in de afgelopen 4 maanden significant duurder geworden, dat moet ook worden doorberekend in de kostprijs.” Daarnaast kan volgens Newman ook de containercrisis bijdragen aan stijgende prijzen. “Al is het mogelijk minder erg dan vorig jaar. Vorig jaar waren veel producten daardoor niet leverbaar rond de feestdagen. Als een product schaarser wordt, gaat de prijs omhoog. Daar ga je nu ook last van krijgen tegen de tijd dat het december is.”

regels cadeau
Lees ook: De ongeschreven regels rondom het geven en krijgen van cadeaus

Cadeaus op

Tot slot kopen veel mensen tegelijk cadeaus tijdens de feestdagen. Dit kan ervoor zorgen dat het cadeau dat u wilt kopen, in december uitverkocht is. Wilt u uw cadeaus voordelig klaar hebben liggen? Dan kunt u dus het best nu alvast op aanbiedingen en de uitverkoop letten. Dan heeft u in december alle tijd om ze feestelijk in te pakken.

(Bron: NU.nl, RTL Nieuws, Margriet. Foto: Shutterstock) 

Geef een reactie