cadeaus

Met deze tips pakt u al uw cadeaus prachtig in

Kerstcadeaus zijn leuk om te krijgen én om te geven. Tenminste, als het inpakken een beetje lukt. Voor sommige mensen is dit namelijk een ware kwelling. Wij geven u tips waarmee uw pakjes er ongetwijfeld feestelijk uit komen te zien.

Inpakken als een snoepje

Veel mensen vinden het lastig om kokervormige cadeaus (bijvoorbeeld een lippenstift) in te pakken. Om gepriegel met veel plakband te voorkomen, kunt u deze cadeaus inpakken in de vorm van een snoepje. Dit doet u door de uiteinden van het cadeaupapier voorzichtig te draaien en vervolgens vast te plakken met een plakbandje. Om het extra leuk te maken kunt u stukjes lint over het plakband heen knopen, waardoor het plakband minder opvalt. Het fijne aan deze snelle manier van inpakken is dat het niet per se netjes hoeft te gebeuren om het er toch leuk uit te laten zien. Het is wel aan te raden om stevig cadeaupapier te gebruiken, anders bestaat de kans dat het papier door het draaien kapot gaat.

cadeaus

Pak uw ronde of kokervormige cadeaus in als zo’n snoepje.

Gebruik niet te veel papier en plakband

Veel mensen gebruiken tijdens het inpakken te veel cadeaupapier. Wanneer u een cadeautje inpakt met cadeaupapier, krijgt u het beste resultaat wanneer u niet te veel papier gebruikt. Begin daarom altijd met het afmeten van het papier. Dit doet u door het cadeau erop te leggen en en te kijken of het past. Vouw vervolgens de randen van het papier naar binnen zodat de knipranden niet meer zichtbaar zijn.

Gooi papierresten niet weg

Toch te veel cadeaupapier gebruikt? Gooi de overbodige stroken papier dan niet weg, maar maak er extra versieringen van. Door de stroken papier om te krullen kunt u bijvoorbeeld leuke strikjes maken waarmee u het cadeau extra kunt versieren.

Foliepapier en confetti

Ziet het cadeau er toch niet zo uit als u had gehoopt? Door een (doorzichtig) foliepapier over het normale cadeaupapier te vouwen, zijn eventueel lelijke vouwen, scheurtjes en overtollig plakband nauwelijks meer zichtbaar. Foliepapier is verkrijgbaar in allerlei varianten, van doorzichtig tot gezellige kleurtjes en zelfs met regenboogeffect. Om het geheel nog meer op te fleuren, kunt u confetti tussen de laag cadeaupapier en het laagje foliepapier strooien.

Cadeaupapier opvrolijken

Cadeaupapier is er in allerlei soorten en maten. U kunt het best kiezen voor stevig papier, dit scheurt minder snel tijdens het inpakken en blijft langer mooi. In veel gevallen is inpakpapier al voorzien van een leuke print. Maar er bestaat ook effen cadeaupapier. Dit kunt u zelf opvrolijken door er figuurtjes zoals stippen of sterren op te tekenen. Mensen zonder tekentalent kunnen ook gebruik maken van feestelijke stickers. Deze zijn in allerlei winkels verkrijgbaar.

Cadeautasjes

U kunt uw cadeaus ook in een cadeautasje doen. Deze worden bij veel winkels verkocht, maar u kunt ook zelf een cadeautasje maken. Dit doet u door een simpel zakje te vouwen van het inpakpapier.  Vervolgens kunt u met touw, lint of een veter handvaten aan te nieten of knopen. Het cadeau inpakken hoeft dan niet per se. Om er dan toch een verassing van te maken, kunt u het cadeau afdekken met  een stuk cadeaufolie.

Maak cadeauverpakkingen van een bus of toiletrol

U kunt ook zelf een cadeauverpakking maken door een kokervormige bus te gebruiken. Maak de lege bus schoon en wikkel hem in inpakpapier. Vervolgens kunt u hier cadeautjes in doen. Door de kokervorm is deze zelfgemaakte cadeauverpakking ook zeer geschikt om bijvoorbeeld zelfgemaakte koekjes in te stoppen. Voor kleinere cadeaus kunt u hetzelfde doen met een toiletrol.

Japans inpakken met lappen stof.

Kerstgroen

Pak de cadeaus, zoals op de hoofdfoto in mooi kerstpapier in en doe er met lint in een bijpassende kleur een strik omheen. Hieronder kunt u takjes kerstgroen plakken. Van de kerstboom of van bijvoorbeeld een conifeer of hulst.

Japans inpakken

Een keer iets anders proberen? Ga dan voor Japans inpakken. Dit doet u door, in plaats van cadeaupapier, lappen stof te gebruiken. Deze manier van inpakken is bijvoorbeeld heel geschikt voor ronde cadeaus, omdat stof een stuk soepeler is dan papier. U maakt het cadeau extra bijzonder door voor een stof met bijvoorbeeld glitters te kiezen. Let wel goed op wat voor plakband u gebruikt, want niet alle soorten blijven even goed zitten op stof.

(Bron: Nsmbl.nl, Blijtijds.nl, Birchbox.com. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie