Met deze tips pakt u al uw cadeaus prachtig in

De feestdagen komen eraan en dat betekent dat het tijd is voor cadeaus. Leuk om te krijgen én om te geven. Tenminste, als het inpakken een beetje lukt. Voor sommige mensen is het inpakken van cadeaus namelijk een ware kriem. Wij geven u tips waarmee uw cadeaus er ongetwijfeld feestelijk uit komen te zien.

Inpakken als een snoepje

Veel mensen vinden het lastig om kokervormige cadeaus (bijvoorbeeld een lippenstift) in te pakken. Om gepriegel met veel plakband te voorkomen, kunt u deze cadeaus inpakken in de vorm van een snoepje. Dit doet u door de uiteinden van het cadeaupapier voorzichtig te draaien en vervolgens vast te plakken met een plakbandje. Om het extra leuk te maken kunt u stukjes lint over het plakband heen knopen, waardoor het plakband minder opvalt Het fijne aan deze snelle manier van inpakken is dat het niet per se netjes hoeft te gebeuren om het er toch leuk uit te laten zien. Het is wel aan te raden om stevig cadeaupapier te gebruiken, anders bestaat de kans dat het papier door het draaien kapot gaat.

cadeaus

Pak uw ronde of kokervormige cadeaus in als zo’n snoepje.

Gebruik niet teveel papier en plakband

Veel mensen gebruiken tijdens het inpakken teveel cadeaupapier. Maar veel papier betekent veel plakband. Wanneer u een cadeautje inpakt met cadeaupapier, krijgt u het beste resultaat wanneer u niet teveel papier gebruikt. Begin daarom altijd met het afmeten van het papier. Dit doet u door het cadeau op een stuk papier te leggen en en te kijken of het past.Vouw vervolgens de randen van het papier naar binnen zodat de knipranden niet meer zichtbaar zijn.

Gooi papierresten niet weg

Toch teveel cadeaupapier gebruikt? Gooi de overbodige stroken papier dan niet weg, maar maak er extra versieringen van. Door de stroken papier om te krullen kunt u bijvoorbeeld leuke strikjes maken waarmee u het cadeau extra kunt versieren.

Foliepapier en confetti

Ziet het cadeau er toch niet zo uit als u had gehoopt? Door een (doorzichtig) foliepapier over het normale cadeaupapier te vouwen, zijn eventueel lelijke vouwen, scheurtjes en overtollig plakband nauwelijks meer zichtbaar. Foliepapier is verkrijgbaar in allerlei varianten, van doorzichtig tot gezellige kleurtjes en zelfs met regenboogeffect. Om het geheel nog meer op te fleuren, kunt u confetti tussen de laag cadeaupapier en het laagje foliepapier strooien.

Cadeaupapier opvrolijken

Cadeaupapier is er in allerlei soorten en maten. U kunt het best kiezen voor stevig papier, dit scheurt minder snel tijdens het inpakken en blijft langer mooi. In veel gevallen is inpakpapier al voorzien van een leuke print. Maar er bestaat ook effen cadeaupapier. Dit kunt u zelf opvrolijken door er figuurtjes zoals stippen of sterren op te tekenen. Mensen zonder tekentalent kunnen ook gebruik maken van feestelijke stickers. Deze zijn in allerlei winkels verkrijgbaar.

Kant en klare cadeauverpakkingen

Geen zin om gebruik te maken van inpakpapier? Bij veel winkels worden ook kant-en-klare cadeauverpakkingen verkocht. Dit zijn vaak (opvouwbare) doosjes met leuke prints. Deze verpakkingen zijn een gemakkelijke manier om uw cadeau er mooi en professioneel uit te laten zien. Een aandachtspunt: de verpakkingen hebben vaak een losse deksel. Om deze vast te zetten kunt u een cadeaulint of een schoenveter in een leuke kleur om het doosje knopen. De deksel blijft dan niet alleen op zijn plek, het ziet er ook nog eens extra leuk uit.

Cadeautasjes

U kunt uw cadeaus ook in een cadeautasje doen. Deze worden bij veel winkels verkocht, maar u kunt ook zelf een cadeautasje maken. Dit doet u door een simpel zakje te vouwen van het inpakpapier.  Vervolgens kunt u met touw, lint of een veter handvaten aan te nieten of knopen. Het cadeau inpakken hoeft dan niet per se. Om er dan toch een verassing van te maken, kunt u het cadeau afdekken met  een stuk cadeaufolie.

Maak cadeauverpakkingen van een bus of toiletrol

U kunt ook zelf een cadeauverpakking maken door een kokervormige  bus te gebruiken. Maak de lege bus schoon en wikkel hem in inpakpapier. Vervolgens kunt u hier cadeautjes in doen. Door de kokervorm is deze zelfgemaakte cadeauverpakking ook zeer geschikt om bijvoorbeeld zelfgemaakte koekjes in te stoppen. Voor kleinere cadeaus kunt u hetzelfde doen met een toiletrol.

Japans inpakken met lappen stof.

Japans inpakken

Een keer iets anders proberen? Ga dan voor Japans inpakken. Dit doet u door, in plaats van cadeaupapier, lappen stof te gebruiken. Deze manier van inpakken is heel geschikt om ronde cadeaus mee in te pakken, omdat stof een stuk soepeler is dan papier. Maar ook bij vierkante cadeaus ziet het er mooi uit. U maakt het cadeau extra bijzonder door voor een stof met bijvoorbeeld glitters te kiezen. Let wel goed op wat voor plakband u gebruikt, want niet alle soorten blijven even goed zitten op stof.

(Bron: Nsmbl.nl, Blijtijds.nl, Birchbox.com)

Geef een reactie