Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:52

Uitzending: ma 15 okt 2018 12:00

Kip madras

Wat dit gerecht zo smakelijk maakt is de combinatie van de kruiden. Licht pittig, maar door de yoghurt wordt het ook weer fris van smaak. Sandra serveert bij de kip madras zilvervliesrijst.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 150 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine bloemkool
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram Turkse/Griekse yoghurt
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Snijd de kip in blokjes en bak circa 3 minuten. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder en cayennepeper toe en verwarm circa 1 minuut mee. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Voeg toe en bak circa 2 minuten.

Snijd de roosjes van de bloemkool en halveer ze. Voeg toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en een klein scheutje water toe en laat circa 15 minuten sudderen.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Voeg aan het einde de yoghurt toe aan de kip en warm kort door. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over borden. Verdeel hierover de kip madras.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

  1. Rinaw says:

    Heerlijk gegeten van de kip madras was wel veel voor 2 personen, maar dat bewaren we voor de “kliekjesdag”?

  2. Snipsnap says:

    Een topper voor in het weekend!! je kunt hem zelfs maken met stukjes frisse appel.
    Heerlijk van gesmuld, dank u wel Sandra voor dit gerecht, simpel en snel.
    Groeten Snipsnap

  3. Fredikan says:

    Beste Sandra,
    Het recept was buitengewoon lekker!
    Alleen een vraag. Na het toevoegen van de Griekse yochort ging de saus enigszins schiften. Kun je zeggen hoe dat komt.
    Laatste vraag: Kan Lonnie niet een keer komen koken. We zijn gek op Indonesisch eten.
    Groeten en ga zo door.
    Fred Vis.