Marokkaanse rodekool

Marokkaanse rodekool met gedroogde pruimen en couscous

De rodekool in dit gerecht krijgt extra smaak door het kruidenmengsel ras el hanout en door een blokje bouillon mee te koken. De gedroogde pruimen geven de rodekool een licht zoete smaak. Sandra serveert er couscous bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 kleine rodekool
  • 1 bouillonblokje
  • 150 gram couscous
  • peper, zout
  • 100 gram gedroogde pruimen
  • 30 gram amandelen
  • klontje boter
  • 0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een hoge koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de ras el hanout toe en bak circa 1 minuut mee.

Halveer de rodekool. Snijd de kern eruit en snijd de kool in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak circa 3 minuten. Schenk net zoveel water in de pan tot de rodekool net onder staat en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Stoof de kool circa 15 minuten.

Kook water in de waterkoker. Doe de couscous in een kom en breng op smaak met zout. Schenk hier zoveel water over dat de couscous circa 1 centimeter onder staat. Dek de kom af met een bord.

Snijd de gedroogde pruimen in reepjes, voeg toe aan de rodekool en stoof nog circa 5 minuten. Rooster de amandelen circa 3 minuten in een droge koekenpan en hak ze daarna grof.

Voeg een klontje boter toe aan de couscous. Hak de peterselie en voeg toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en meng goed.

Verdeel de couscous over borden. Verdeel hier de rodekool naast en bestrooi met de gehakte amandelen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Tikvah says:

    Beste Sandra, dit lijkt mij een heerlijk recept, maar ik moet om medische redenen glutenvrij eten. Is de couscous ook te vervangen door gierst of door quinoa?