Romige spitskoolsoep

Nederlanders zijn echte soep-eters. Het is over het algemeen makkelijk te maken en bijna iedereen knapt na het eten ervan op. Sandra maakt een romige spitskoolsoep. De soep is extra gevuld met geroosterde groenen. En de in de oven gepofte knoflook is werkelijk overheerlijk!

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 0,5 spitskool
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 1 hele knoflookbol
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 750 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gram kruimige aardappelen
  • 4 takjes tijm
  • 2 pistolletjes (meergranen/volkoren)
  • klontje boter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de kool in stukken. Halveer de preien in de lengte, was onder de kraan en snijd de stukken prei in drie delen. Pel de ui en snijd in kwarten. Snijd het topje van de knoflookbol, besprenkel de bol met olie en pak in in aluminiumfolie. Verdeel de gesneden groente op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel de groente met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de groente circa 25 minuten.

Breng het water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Kook de aardappelen in de bouillon. Ris de tijm en voeg toe.

Haal de gegrilde groente uit de oven en hou de knoflook apart. Schep de rest van de groente voorzichtig in de bouillon. Pers de knoflook boven de pan uit de schil, maar hou 2 teentjes apart. Pureer de soep met de staafmixer fijn.

Verhit de grillpan. Halveer de pistolletjes in de lengte en gril circa 1 minuut. Besmeer de pistolletjes met de zachte, apart gehouden knoflookteentjes en wat boter.

Verdeel de soep over kommen. Serveer de pistolletjes bij de soep.

Eet smakelijk!

Geef een reactie