plaattaart

Plaattaart met biet en knol en gorgonzolasalade

Het makkelijke aan een plaattaart is, dat u er werkelijk alles op kwijt kunt. Sandra maakt deze plaattaart met rode bieten en (gekookte) knolselderij en serveert daar een gorgonzolasalade bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 kleine knolselderij
  • 250 gram rode bieten (gekookt)
  • 100 gram ricotta
  • peper, zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 30 gram rucola
  • 50 gram gorgonzola
  • 30 gram walnoten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Ontdooi het bladerdeeg.

Schil de knolselderij, halveer en snijd in dunne plakjes. Kook de knolselderij circa 3 minuten. Giet de knolselderij af.

Maak met het bladerdeeg de bodem van de plaattaart door 2 rijen van 3 plakjes bladerdeeg naast elkaar te leggen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden goed tegen elkaar aan en prik met een vork gaatjes in de bodem. Vouw de randen iets om en bak de bodem circa 5 minuten. Snijd de biet in plakjes. Haal de bodem uit de oven. Bestrijk de ricotta over de bodem en leg de knolselderij en rode biet om en om op de bodem. Bestrooi met peper en zout. Bak de plaattaart in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Meng in een kom de mosterd, honing, azijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola toe en roer goed door. Verkruimel er de gorgonzola over en roer kort door. Hak de walnoten.

Verdeel de plaattaart over borden en serveer met de salade. Bestrooi met de walnoten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie