Knolgratin met gorgonzola en schouderkarbonade

Knolgratin met gorgonzola, krieltjes en schouderkarbonade

De knolselderij was lange tijd niet heel populair, maar is helemaal terug van weggeweest. Sandra maakt er een gratin van met gorgonzola en serveert er krieltjes en een schouderkarbonade bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine knolselderij
  • 125 milliliter slagroom
  • 100 gram gorgonzola
  • peper, zout
  • olijfolie
  • 300 gram krieltjes
  • 2 schouderkarbonades
  • klontje boter
  • 3 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 40 gram veldsla
  • 20 gram walnoten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook.

Schil en halveer de knolselderij. Snijd de knolselderij in dunne plakjes en kook circa 5 minuten. Giet af en laat droogstomen.

Voeg de slagroom en gorgonzola toe en laat de gorgonzola smelten. Breng op smaak met peper en roer goed. Verdeel de plakjes knolselderij met gorgonzola-slagroom over een ovenschaal. Bak circa 20 minuten.

Verwarm scheutjes olie in 2 pannen. Halveer de krieltjes en bak ze in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout. Breng de karbonades op smaak met zout en bak in het andere pannetje circa 12 minuten om en om goudbruin en gaar. Voeg aan het einde bij beide pannetjes een klein klontje boter toe. Voeg een klein theelepeltje mosterd toe aan de karbonades in de pan.

Meng de rest van de mosterd met de azijn en olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Meng hier de veldsla doorheen. Hak de walnoten. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi met de walnoten.

Verdeel de gratin en krieltjes over borden. Leg er een karbonade bij en serveer met de veldsla.

Eet smakelijk!

Geef een reactie