Koken met Sandra: Thaise mosselen met groentespaghetti
Publicatiedatum: 24 april 2025
Heeft u weleens groentespaghetti gegeten? Dit kan met diverse soorten groenten, zoals courgette, wortel, knolselderij of pastinaak. Het is een goede vervanger voor pasta, omdat het minder koolhydraten bevat. En het ziet er ook nog eens kleurrijk uit! Sandra Ysbrandy serveert het nu bij Thaise mosselen.
In het recept gebruikt Sandra Ysbrandy een spiraalsnijder. Heeft u deze niet in huis, dan kunt u ook dunne plakken schaven met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd er vervolgens dunne reepjes van. Zo heeft u ook dunne slierten.
Ingrediënten
- 1 knolselderij, 2 courgettes of 500 gram pastinaak
- 1 kilo mosselen
- 2 stengels citroengras
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 limoenbladeren
- 100 gram rode currypasta
- 1 pakje kokosmelk (200 milliliter)
- 30 gram roomboter
- 15 gram koriander
Bereidingswijze Thaise mosselen
Schil de knolselderij en pastinaak. Schil met een spiraalsnijder van de knolselderij, pastinaak en courgette spaghetti.
Maak de mosselen schoon en verwijder de kapotte exemplaren. Kneus de citroengras door met de achterkant van een mes erop de slaan. Verhit de olie in een ruime pan met deksel. Bak de limoenblad 1 minuut in de olie. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut.
Voeg de citroengras, kokosmelk en vissaus toe. Schep de mosselen erdoor en stoof 5 minuten met de deksel op de pan gaar. Schep tussendoor om.
Smelt de boter in een pan en bak de courgetti 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander grof.
Verdeel de courgetti over 4 borden, schep de mosselen erop en garneer met koriander.
Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)