Koken met Sandra: snelle labneh met gegrilde knolselderij en pistache

Labneh is een zachte kaas uit het Midden-Oosten. Het is eigenlijk gezeefde yoghurt. Door het uitlekken krijgt het een dikkere en romigere textuur. Het heeft dan wat meer weg van roomkaas. En dat is heerlijk om als dip te gebruiken! Lekker met pita’s en in dit geval met dadels en noten. Zo maakt Sandra Ysbrandy het.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels garam masala
  • 70 gram ongezouten ongeroosterde pistachenoten (gepeld)
  • 4 volkoren pita’s
  • 10 gram platte peterselie
  • 4 medjoul dadels (zonder pit)
  • 500 gram Turkse yoghurt 10% vet
  • 1 citroen

Extra nodig

  • Ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereidingswijze snelle labneh

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de knolselderij, snijd in blokjes van ongeveer 1 centimeter en verdeel over de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met garam masala en schep om. Rooster 30 minuten in de oven. Schep de pistachenootjes erdoor en rooster nog 10 minuten. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven knapperig.

Snijd intussen de peterselie fijn. Snijd de dadels in de lengte in reepjes. Verdeel de yoghurt over een schaal. Schep de knolselderij met de pistache en bakvet erop. Verdeel de dadels erover. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erover. Garneer met de peterselie. En klaar is uw snelle labneh!

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie