Pasta-ovenschotel met bloemkoolsaus

Pasta-ovenschotel met bloemkoolsaus

Bloemkool is een veelzijdige groente. Het is zowel rauw als gekookt lekker om te eten. Mounir verwerkt de bloemkool in een pasta-ovenschotel en doet er voor de twist een bloemkoolsausje over. Een klassieker, maar dan in een eigentijds jasje.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram fusilli
  • 1 kleine bloemkool
  • olijfolie
  • 1 kleine courgette
  • 150 gram rundergehakt
  • 500 milliliter passata
  • peper, zout
  • klontje boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 350 milliliter water
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 125 gram ricotta
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de roosjes van de bloemkool, snijd ze klein en kook in circa 8 minuten gaar. Giet af.

Verwarm een scheutje olie in de pan. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak circa 4 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de passata toe en laat op zacht vuur circa 5 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en roer door de saus.

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Laat circa 2 minuten garen. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat indikken. Pureer de bloemkool met een staafmixer en voeg toe aan de saus. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met peper. Rasp de kaas.

Vet een ovenschaal in. Schenk de pasta met de groente en saus in de ovenschaal en strijk glad. Bestrijk met de bloemkoolsaus en bestrooi met de geraspte kaas. Gratineer de ovenschotel in circa 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Henri Levison says:

    Heel erg lekker. Deze combinatie was een ware verrassing. De heerlijk volle bloemkoolsaus met de ietwat zurig smakende tomatensaus. Een mooie balans. Ik bereidde het gehakt apart, want 1 van mijn dochter is vegetarisch. Ik diende gehakt en tofu apart op.

    Gaan we nog eens maken. !

    Groeten uit Engeland.

    Doriet says:

    Het lijkt me een lekkere ovenschotel ,maar ik zou het sausje maken van het bloemkoolkookvocht wat je dan zonder zout kookt in plaats van water is toch veel lekkerder als water en doodzonde om weg te gooien daar zitten de vitaminen in.