Tagliatelle met hartverwarmende saus

Dit is weer een van Mounir’s makkelijke gerechten, maar daardoor niet minder smaakvol. Sterker nog, de saus is heerlijk. Niet voor niets wordt het een hartverwarmende saus genoemd. Want door het gehakt, tomatenblokjes, knoflook, chili, kruiden, Parmezaanse kaas en ricotta heeft u een hartverwarmende combinatie te pakken.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram tagliatelle
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 150 gram rundergehakt
  • 600 gram spinazie
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 1 theelepel chiliflakes
  • 0,5 bosje basilicum
  • 0,5 bosje peterselie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 125 gram ricotta
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de chiliflakes toe. Voeg de spinazie toe en laat circa 10 minuten op zacht vuur pruttelen.

Hak de basilicum en peterselie. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de gehakte kruiden, drie vierde van de kaas en de ricotta toe aan de saus. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie