Malfatti

Malfatti met paprika-tomatensaus

Malfatti betekent letterlijk ‘mislukkelingen’ of ‘slecht gemaakt’. Dat mag dan de letterlijke vertaling zijn door de onregelmatige vorm, maar deze spinazieballetjes zijn verrukkelijk. Mounir serveert ze met een paprika-tomatensaus.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 500 gram tomaten
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram bloem
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper, zout
  • 0,5 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Snijd de paprika in blokjes, voeg toe en bak circa 3 minuten. Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur circa 10 minuten pruttelen.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Bak de spinazie circa 5 minuten. Breng op smaak met zout. Doe de spinazie in een zeef en druk uit tot al het vocht eruit is. Hak de spinazie en meng in een kom met de ricotta en de bloem. Rasp de helft van de kaas en voeg toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Vorm balletjes van dit deeg.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spinazieballetjes circa 3 minuten.

Pureer de saus glad met een staafmixer. Haal de ballen er met een schuimspaan uit en voeg toe aan de saus. Verdeel de ballen en saus over borden. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie