Kleurrijke kom met linzen

Kleurrijke kom met linzen

Het voordeel van linzen uit blik is dat u ze direct in uw gerecht kunt verwerken. Linzen kunt u ook gedroogd kopen, maar de meeste soorten moeten zeker nog een nacht laten wellen en voor gebruik koken. Mounir maakt er een kleurrijke kom van met radijsjes, spinazie en winterpeen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 100 gram babyspinazie
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 blik linzen (à 400 gram)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 winterpeen
  • 100 gram radijsjes
  • 100 gram sojabonen
  • 2 eetlepels hummus
  • 0,5 bosje koriander
  • 30 gram pompoenpitten

Bereidingswijze:

Breng een pan water aan de kook. Kook de eieren circa 4 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water.

Doe de spinazie in een grote kom en voeg de sesamolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en verdeel de spinazie over twee grote kommen. Spoel de linzen uit en doe in de grote kom waar de spinazie in is gemengd. Voeg de ketjap manis toe en roer goed door. Verdeel de linzen weer over de kommen met spinazie.

Schil de winterpeen en schaaf met de dunschiller in dunne plakken. Verdeel de plakjes over de kommen. Snijd de radijsjes in plakken en verdeel samen met de sojabonen over de kommen.

Verdeel de hummus over de kommen. Pel de eieren, halveer ze en verdeel over de kommen. Hak de koriander en bestrooi samen met de pompoenpitten over de kommen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie