Koken met Sandra: cacao smoothiebowl
Publicatiedatum: 20 februari 2025
Een smoothiebowl is een lekkere start van de dag. In één kommetje heeft u namelijk allerlei lekkere en gezonde ingrediënten zitten. Deze cacao smoothiebowl van Sandra Ysbrandy bevat havermout, avocado en dadels. Boordevol goede stoffen om de dag mee te beginnen! Het is ook nog eens snel klaar.
Ingrediënten, voor 2 porties
- 4 eetlepels havermout
- 1 avocado
- 4 medjoul dadels of 8 kleintjes
- 0,5 eetlepel cacao
- 1 theelepel vanillepoeder
- 50 milliliter water
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 50 gram rood diepvriesfruit (ontdooid en fijngemalen)
Benodigdheden
- Hakmolentje
Bereidingswijze cacao smoothiebowl
Zet de havermout onder met kokend water.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Verwijder de pitten uit de dadels.
Maal de avocado, dadels, cacao, vanillepoeder, water en de helft van de havermout in een keukenmachine fijn. Roer de rest van de havermout erdoor.
Verdeel de smoothiebowl over 2 bakjes. Schep de Griekse yoghurt en fijngemalen rood fruit erop.
Tip van Sandra
Diepvriesfruit kunt u heel eenvoudig (ontdooid) in een hakmolentje fijnmalen.
Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)