Smoothiebowl met havermout van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: smoothiebowl met havermout

Zoekt u eens iets anders om de dag mee te starten? Geen boterhammen voor het ontbijt, maar iets met havermout en fruit? Maak dan eens deze smoothiebowl met havermout van Sandra Ysbrandy. Met ook nog spinazie erin verwerkt, die zorgt voor de mooie groene kleur.

Ingrediënten, voor 2 personen:

  • 4 eetlepels havermout
  • 2 sinaasappelen
  • 1 banaan
  • 2 handjes biologische spinazie
  • 2 eetlepels gojibessen

Extra nodig

  • Blender

Bereidingswijze smoothiebowl met havermout

Doe de havermout in een bakje en zet net onder met water. Dek af en zet minimaal 2 uur tot een nacht in de koelkast.

Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees grof. Pel de banaan en breek in grove stukken. Maal de sinaasappel, banaan, spinazie en de helft van de havermout in een blender fijn. Roer de rest van de havermout erdoor.

Zet in de koelkast om ijskoud te worden. Verdeel over 2 kommetjes en garneer de smoothiebowl met de gojibessen.

Tip van Sandra

Gebruik koud water uit de koelkast zodat u de smoothie direct lekker koud kan drinken.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie