Groene wafels met pistachespread van Sandra Ysbrandy

Koken met Sandra: groene wafels met pistachespread

Groene wafels klinkt misschien een beetje gek. Maar de spinazie in deze wafels geeft de specifieke kleur. Met een eigengemaakte pistachespread. Lekker om de dag mee te starten of als lunch.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 100 gram spinazie
  • 250 milliliter volle melk
  • 2 eieren
  • 200 gram volkoren meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 75 gram geroosterde ongezouten pistachenootjes (gepeld)
  • 100 gram feta
  • 100 gram ricotta
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram rood fruit (zoals frambozen, aalbessen of bramen)

Extra nodig

  • Wafelijzer
  • Bakkwastje
  • Blender
  • Hakmolentje

Bereiding groene wafels

Verwarm het wafelijzer voor.

Maal spinazie, melk, ei, volkoren meel, bakpoeder en een snufje zout in een blender tot een glad beslag. Vet het wafelijzer steeds in met een bakkwastje met olijfolie en verdeel de helft van het mengsel erover. Bak de wafels in 6 tot 8 minuten gaar. Bak zo nog een portie van 2 wafels.

Maal de pistache, feta, ricotta en honing in een hakmolentje fijn. Verdeel de pistachespread over de wafels, garneer met rood fruit en snijd diagonaal doormidden.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie