Een bak yoghurt met granola van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: granola met blauwe bessen

Een bakje yoghurt met granola is een goede start van de dag. In kant-en-klare granola zit soms alleen heel veel suiker. Daarom maakt Sandra Ysbrandy zelf granola. En dat blijkt nog makkelijk te zijn ook.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 2 rijpe bananen
  • 200 gram havermout
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 500 milliliter volle yoghurt
  • 100 gram blauwe bessen
  • 4 blaadjes/takjes munt (optioneel)

Bereiding granola

Pel de bananen en prak in een kom met pureestamper of vork fijn. Schep de havermout, ahornsiroop, kaneel en eventueel een snufje zout erdoor.

Verhit de kokosolie in een ruime koekenpan en bak het havermoutmengsel in 15 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Schud op een bord en laat afkoelen.

Verdeel de yoghurt over 4 kommetjes en schep de granola erop. Bestrooi met de blauwe bessen en garneer eventueel met een takje munt.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie