eenpansgerechten

Deze eenpansgerechten zijn ideaal voor op de camping (en voor thuis)

Reizen met de caravan, camper of de tent is razend populair. Toch is er één ding wat niet altijd als meest ideaal wordt beschouwd, koken op de camping. Met deze eenpansgerechten is dat geen probleem en zet u in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. En u kunt ze natuurlijk ook gewoon thuis maken!

Een tortilla

Een typisch Spaans gerecht is de tortilla. Het is kort gezegd een omelet van aardappels, eieren en olie. Eenvoudiger kan het niet. En wat de tortilla zo’n ideaal gerecht maakt, is dat u er eindeloos mee kunt variëren. U kunt er werkelijk alles aan toe voegen. Sandra Ysbrandy maakt in Kook mee met MAX een tortilla met groene asperge en een zoete aardappel tortilla met chorizo (Spaanser wordt het niet!). Maar eerlijk gezegd kan alles door een tortilla. Heeft u nog groenten of vlees over, voeg het aan de tortilla toe.

Shakshuka

Nog zo’n makkelijk gerecht waar u maar 1 pan bij nodig heeft is shakshuka. De basis bestanddelen zijn paprika, tomaat, (verse) kruiden en eieren. Ook aan dit gerecht kunt u andere groenten toevoegen zoals spinazie, fijngesneden wortelen en ui. Niet vegetarisch is hij ook lekker met uitgebakken spekjes of (wederom) chorizo. Mounir Toub van Kook mee met MAX heeft een snelle shakshuka-recept en één met gebakken aardappels en spinazie.

Mexicaanse ’tosti’

De quesadilla is ook zo’n gerecht wat in een handomdraai op tafel staat. Een quesadilla zijn 2 tortilla’s op elkaar met een vulling ertussen. De basisvulling is kaas, maar dat kunt u ook vervangen voor vlees of vis. Maar om het bij een eenpansgerecht te houden is het handig om er alleen kaas tussen te doen. Maak er in een schaaltje nog wat salsa bij met tomaat, ui, knoflook, citroensap en avocado (guacamole). Wat extra handig is, is dat u de quesadilla ook koud kunt eten, dus ook mee kunt nemen onderweg. Mounir heeft nog een quesadilla-recept met zuurkool en gehakt en één met kip. Sandra heeft een quesadilla-recept met pompoen.

Pannenkoeken van Janny

Gelukkig kunnen we ook altijd nog terugvallen op een oer-Hollandse lekkernij: de pannenkoek. Want ook dit gerecht heeft maar 1 pan nodig. Ook met de pannenkoek kunt u eindeloos variëren, want ze zijn zowel met zoet als hartige ingrediënten heerlijk. Dus maak er eens 1 met banaan of appel. Of met spek en champignons. Janny van der Heijden heeft een ideaal recept voor een overheerlijke pannenkoek!

U vindt nog veel meer recepten op onze handige recepten-pagina!

(Bron: Libelle, archief)

Geef een antwoord

Reactie

  1. Iteben42 says:

    Ik heb heel lang in Tunesië gewoond en (natuurlijk) ook chakchouka leren bereiden.
    Ik heb veel succes met mijn variatie met tuinbonen, chakchouka bil foul, een beetje pittig met wat Harissa en lekker turks brood. Grappig dat dit gerecht echt niet bekend was toen ik weer in Nederland kwam, 20 jaar geleden, tegenwoordig hoor, zie en eet je het overal in Nederland!