Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:41

Uitzending: do 13 sep 2018 12:00

Spaanse tortilla met groene asperges

Voor wie van ei houdt is dit een ideaal gerecht om te maken. En doordat in de tortilla aardappelstukjes verwerkt zijn, is het ook een volwaardige maaltijd en in feite met allerlei soorten (droge) groenten te combineren. Sandra maakt de tortilla met groene asperges en geitenkaas. Deze tortilla laat zich goed combineren met een groene salade.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • olijfolie
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 500 gram groene asperges
  • peper, zout
  • 50 gram zongedroogde tomaten (op olie)
  • 40 gram rucola
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 30 gram pijnboompitten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de doperwten ontdooien.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Boen de aardappelen en snijd ze in plakjes van circa 0,5 centimeter dik. Bak de aardappelplakjes circa 5 minuten. Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook fijn. Voeg de sjalot, knoflook en doperwten toe en bak circa 2 minuten mee.

Kluts de eieren in een grote kom. Voeg de gebakken aardappelen, sjalot en de doperwten toe aan de geklutste eieren. Breng op smaak met peper en schep alles voorzichtig om, zodat elk aardappeltje omhuld is door ei. Voeg nog wat olie toe aan de pan en schenk het aardappel-eimengsel in de pan. Bak de tortilla circa 18 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Leg een bord omgekeerd op de tortilla en keer de pan, zodat de tortilla op het bord blijft liggen. Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en bak nog circa 2 minuten.

Snijd de houterige onderkant van de asperges af, ongeveer 2 centimeter van de onderkant. Leg de asperges op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Breng op smaak met peper en zout en bak circa 10 minuten in de oven.

Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en doe deze met de aanhangende olie in een kom. Voeg de rucola toe. Rooster de pijnboompitten circa 2 minuten in een droge koekenpan. Voeg de pijnboompitten toe, breng op smaak met peper en roer alles goed door. Snijd de helft van de asperges in stukjes en voeg toe aan de salade. Verkruimel er de helft van de geitenkaas over.

Snijd de tortilla in punten en verdeel over borden. Verdeel hierover de andere helft van de asperges en verkruimel hierover de andere helft van de geitenkaas. Serveer met de salade.

Geef een reactie

Reactie

  1. HansWuijts says:

    Ik heb het recept gemaakt en het was heerlijk. Jammer dat ik geen foto kan plaatsen…