Duur 12:33
Gepubliceerd op 29 januari 2018

Snelle shakshuka

Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht. Het is eenvoudig te maken en er is eindeloos mee te variëren. De basis een tomatensaus, eieren en (verse) kruiden. Mounir maakt een snelle shakshuka en serveert er Turks brood bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0,5 theelepel kaneelpoeder
  • snufje cayennepeper
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 4 eieren
  • versgemalen peper en zout
  • 0,25 bosje koriander
  • Turks brood

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de specerijen toe en bak circa 1 minuut mee.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in smalle reepjes. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de paprika, tomaten en tomatenblokjes toe aan de pan en roer goed door. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek er de eieren boven. Zet een deksel op de pan en laat de eieren in circa 20 minuten op laag vuur gaar worden.

Hak de koriander fijn.

Verdeel de shakshuka over borden, bestrooi met de koriander en druppel er wat olijfolie over. Serveer met Turks brood.

Eer smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (4)

    annaben says:

    Vandaag shashuka gemaakt.
    Waanzinnig lekker. Ook lekker als ontbijt of lunch.
    Ik heb er een beetje zoet aan toe gevoegd. Agave syroop.
    Tomaten waren niet zo zoet in mijn geval.
    We hebben gesmuld!
    Dank je wel Mounir!

    Elly Wes says:

    De shakshuka heeft heerlijk gesmaakt. Top recept Mounir erg lekker en snel klaar. ?

    Annecor says:

    In plaats van Turks brood is chips gemaakt van tortillas ook heerlijk. Een tortilla in punten snijden. Deze op een bakplaat leggen en insmeren met een beetje olie en met wat paprikapoeder bestrooien en daarna een poosje in de oven tot ze knapperig worden. Eet smakelijk.

    kok Jacqueline says:

    Ik ben dol op shakshuka. Ook deze is heerlijk. Dank je wel Mounir.

Bekijk ook

Meer