Pasta pesto met burrata

Pasta pesto met geroosterde bospeentjes en burrata

Steeds vaker ziet u in een recept burrata staan. Burrata is qua smaak vergelijkbaar met mozzarella. De buitenkant van de verse kaas is gemaakt van mozzarella en de binnenkant is gevuld met room. Dat geeft een smakelijk en mooi effect als u hem opensnijdt op een pasta. Mounir serveert hem bij een pasta pesto met geroosterde bospeentjes.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram bospenen
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram tagliatelle
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 0,5 bosje peterselie
  • 1 grote burrata

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het loof van de bospenen, maar houd nog een klein topje over. Schil de bospenen en halveer eventueel de dikkere in de lengte. Verdeel de bospenen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 25 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Pel en hak de knoflook. Doe de knoflook, pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie in een maatbeker of bakje van de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en pureer tot pesto.

Giet de pasta af en vang een klein beetje van het kookvocht op. Voeg de pesto toe aan de pasta en eventueel een beetje van het kookvocht. Hak de peterselie.

Verdeel de pasta over borden. Verdeel daarnaast de geroosterde bospenen en bestrooi met de peterselie. Halveer de burrata en leg over de bospenen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie