Crostini’s met Koninklijke toppings van Sandra Ysbrandy

Speciaal voor Koningsdag maakt Sandra Ysbrandy diverse lekkere hapjes met een feestelijk en Oranje-tintje: Argentijnse avocado met Chimichurri, oranje pompoenhummus met zwarte linzen kaviaar en vrolijk oranje gekleurde gerookte zalm en gepocheerde eitjes.

-Crostini

Ingrediënten:

  • stokbrood
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in dunne plakken. Bestrijk licht met olijfolie. Rooster in de oven goudbruin in ongeveer 10 minuten. Eventueel kunt u het warme stokbrood nog inwrijven met een knoflookteentje.

-Avocado met Chimichurri

Ingrediënten:

  • 15 crostini’s
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • ½ theel gedroogde oregano
  • ½ theel. chiliflakes
  • 60 ml olijfolie
  • bosje verse platte peterselie
  • bosje verse koriander
  • ½ theel. zout

Bereidingswijze:

Voor de chimichurri mengt u citroensap, azijn, zout, chiliflakes, knoflook en oregano in een kom. Voeg olie toe en de verse kruiden. Roer de blokjes avocado door de chimichurri. Beleg de crostini met de blokjes avocado. Eventueel garneren met dungesneden oranje paprika.

-Pompoenhummus met zwarte linzen kaviaar

Ingrediënten:

15 crostini’s
100 gr beluga linzen
500 gr pompoen (muskaat -of flespompoen)
2 eetl. tahin
200 gr kikkererwten (blik)
sap van 1 citroen
2 tenen knoflook
1 theel. komijnpoeder
snuf cayennepeper
ahornsiroop

Bereidingswijze:

Kook de beluga linzen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de pompoen, verwijder de pitjes en snijd in grove stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, ahornsiroop en zout en peper. Bak in 30 tot 40 minuten gaar. U kunt dit testen door er met een vork in te prikken. Doe de kikkererwten in een steelpan met water en breng aan de kook. Giet het water af en voeg pompoen, tahin, citroensap, knoflook, cayennepeper en komijnpoeder toe. Pureer tot een glad mengsel. Laat afkoelen. Beleg de crostini met pompoenhummus en garneer met linzen-kaviaar.

-Crostini met gerookte zalm en gepocheerde kwarteleitjes

Ingrediënten:

15 crostini’s
15 kwarteleitjes
100 gr gerookte zalm
citroenmayonaise
neutrale of wittewijnazijn
snuf zout

Bereidingswijze:

Giet een laagje (± 1 cm) neutrale of wittewijnazijn in een plat bakje. Breek alle 15 kwarteleitjes erboven. De azijn zorgt voor een klein beschermlaagje. Laat een grote hapjespan water en zout aan de kook komen. Zet het vuur zacht en giet voorzichtig de complete inhoud van het bakje in het water. Niet vanaf grote hoogte, maar zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak, anders breken de dooiers alsnog. Laat rustig 2 minuten koken. Schep ze uit de pan en gebruik direct of in een bakje met koud water voor later gebruik. U kunt de eitjes weer opwarmen door ze een paar minuten in een bakje met warm water te leggen. Citroenmayonaise maakt u eenvoudig door citroensap te mengen met mayonaise. Beleg de crostini’s met een plakje gerookte zalm, citroenmayonaise en een kwarteleitje.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie