Zondag – Auberginepuree met boord, kikkererwtenburger met munt en een dadeldruivensalade

Voor zondag hebben we een 3-gangenmenu met auberginepuree, een kikkererwtenburger en een dadeldruivensalade samengesteld.

Auberginepuree

Ingrediënten (2 personen):

  • ½ aubergine
  • 1 eetlepel olie
  • ½ teentje knoflook
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 4 takjes koriander
  • Mespunt kaneel
  • 1 volkoren broodje of stukje bruin turks brood

Bereiding:

Maak de aubergine schoon en snijd hem in blokjes.

Verwarm de olie in een koekenpan met een anti aanbak bodem en bak hierin de aubergine zacht.

Pers het teentje knoflook er boven uit.

Roer er de tomatenpuree door en bak dit even mee.

Laat de aubergine in 5 minuten gaar worden.

Voeg de korianderblaadjes toe.

Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer grof.

Laat het afkoelen en maak het op smaak met peper en de kaneel.

Geef er puntjes brood bij.

Variatietip:

Lekker met als hoofdgerecht kikkererwtenburger met munt, wortelsalade met sinaasappel en volkoren couscous.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 130 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 15 gram
Vet 6 gram
Verzadigd vet 1 gram
Vezels 4 gram
Zout 0,36 gram

Kikkerwerten_shutterstock_1100_300

Kikkererwtenburger met munt

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 50 gram huttenkase
  • 6 takjes munt
  • Mespunt geraspte citroenschil
  • Chilipoeder
  • 2 tomaten
  • 2 gegrilde paprika’s (koeling, zonder zout)
  • Azijn
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding:

Spoel de kikkererwten onder de kraan en laat ze uitlekken. Prak de kikkererwten met de hüttenkäse grof.

Was de munt en knip de blaadjes klein.

Maak de kikkererwtenmassa op smaak met wat van de munt, de geraspte citroenschil en wat chilipoeder.

Vorm er 4 platte burgers van en laat ze in de koelkast een half uur opstijven.

Maak de tomaten schoon. Pureer de tomaten met de paprika’s en een paar lepels water met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Maak de saus op smaak met royaal munt en een beetje azijn.

Bak de kikkererwtenburgers in de hete margarine in 8 minuten heet en bruin en geef de saus er bij.

Variatietip:

Lekker met een wortelsalade met sinaasappel en volkoren couscous.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 260 kcal 565 kcal
Eiwit 15 gram 25 gram
Koolhydraten 25 gram 80 gram
Vet 9 gram 10 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 25 gram
Zout 0,89 gram 1,06 gram

dadels_shutterstock_1100_300Dadel-druivensalade

Ingrediënten (2 personen):

  • 4 dadels
  • 100 gram witte druiven zonder pit
  • ½ perssinaasappel

Bereiding:

Snijd de dadels in de lengte in repen en verwijder de pit.

Was de druiven en halveer ze.

Boen de sinaasappel schoon, rasp wat van de schil en pers de helft uit.

Roer de geraspte sinaasappelschil door het sinaasappelsap.

Meng alles door elkaar en verdeel het over 2 glazen schaaltjes.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 85 kcal
Eiwit 1 gram
Koolhydraten 20 gram
Vet 0 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 2 gram
Zout 0,01 gram

Geef een reactie