Duur 15:21
Gepubliceerd op 6 oktober 2021

Knapperige fetapakketjes met honing en tahini en gegrilde munt-aubergines

Met dit recept zet u een verrassingsmaaltijd op tafel. Niet alleen in smaak, maar ook in kleur en structuur. Het zoet-zoute van de fetapakketjes, de zachte linzen en de fris-pittige aubergine met munt dressing. Laat u verrassen!

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 vellen filodeeg
  • 3 aubergines
  • olijfolie (+6 eetlepels voor de dressing)
  • 150 gram plak witte kaas (feta)
  • 2 eetlepels tahini (sesampasta)
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 blik linzen (à 300 gram)
  • 2 rijpe tomaten
  • 0,5 bosje peterselie
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 0,5 bosje munt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op grillstand. Ontdooi de vellen filodeeg.

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrooi met zout. Laat ze even liggen. Dep ze daarna droog en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met olie en grill circa 7 minuten. Draai ze om en grill nogmaals circa 7 minuten.

Bestrijk de vellen filodeeg met olie en leg er 2 op elkaar. Halveer de feta en leg in het midden van het filodeeg. Lepel er de tahini en de honing over en rol het filodeeg zo dat er een pakketje ontstaan. Bestrijk nu alle kanten met olie.

Haal de aubergines uit de oven. Verander de ovenstand naar hetelucht op 180 graden. Bak de fetapakketjes circa 20 minuten.

Spoel de linzen en doe ze in een kom. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes en voeg toe. Hak de peterselie en voeg toe. Voeg een scheut olie toe en breng op smaak met peper en zout.

Meng in een kommetje 6 el olie met de balsamicoazijn. Hak de munt en voeg toe. Breng op smaak met een beetje zout.

Verdeel de linzen over de borden. Leg er de aubergines op en lepel er de muntdressing over. Leg er een fetapakketje naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer