Zoete aardappelsoep met kurkuma van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: zoete aardappelsoep met kurkuma

Deze zoete aardappelsoep met kurkuma van Sandra Ysbrandy past perfect bij de herfst. Het is een kop comfortfood, maar dan wel gezond. De kurkuma geeft het een extra mooie kleur en smaakt mild bitter.

Ingrediënten, voor 3 tot 4 personen

  • 500 gram zoete aardappel
  • 3 winterwortels
  • 1 rode ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 theelepels kurkuma
  • Verse gember, 5 centimeter
  • 2 theelepels komijn
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 400 milliliter kokosmelk
  • Koriander

Bereiding zoete aardappelsoep

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de zoete aardappel en wortel en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd in parten. Snijd de bleekselderij in grove stukken. Leg alle groenten op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Strooi er kurkuma, gember en peper en zout over. Hussel goed. Zet 25 minuten in de oven.

Doe de geroosterde groenten in de blender en voeg groentebouillon en kokosmelk toe.  Pureer de zoete aardappelsoep fijn. Proef of het voldoende op smaak is. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Lekker met extra kokosmelk, koriander en chilivlokken.

Sandra Ysbrandy is wekelijks te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie