We zijn er Bijna! 2022

We zijn er Bijna! terug bij MAX met een unieke reis door Spanje

In de nieuwe reeks van We zijn er Bijna! trekken 24 gepensioneerde echtparen in een georganiseerde groepsreis met caravan of camper dwars door de Spaanse binnenlanden. In 33 dagen doen ze 13 campings aan, te beginnen aan de Costa Verde aan de noordkust. Via de Spaanse hoogvlakte trekt de groep naar het zuidelijke Andalusië en na een kleine 3000 kilometer eindigt de vakantie aan de Middellandse Zee vlakbij Tarragona. Martine van Os reist mee en volgt de belevenissen van de vakantiegangers. De nieuwe serie is te zien vanaf 16 augustus 2022. 

Reisleiders Ger en Evelyne

Zoals ieder jaar heeft de groep een reisleiders-echtpaar en dit jaar zijn dat Ger en Evelyne Timmer. Alle landen van Europa en veel daarbuiten hebben ze gezien, maar vooral Spanje zit in hun hart. Evelyne is van oorsprong een Française met Spaans-Baskisch bloed en door haar studie Spaans en Portugees verknocht aan het Iberische schiereiland. Haar rappe Spaanse tong komt in het begeleiden van de groep zeer goed van pas en Ger is met zijn militaire achtergrond een groepsleider die houdt van duidelijke afspraken.

Voor de 22e keer gaan ze als vrijwilligers mee om een groepskampeerreis in goede banen te leiden: ‘We vinden het ontzettend leuk. De winterperiode zijn we er al druk mee om ons te verdiepen in de route en alles wat we tegenkomen tijdens de reis. Het geeft ons een kick als na afloop de mensen tevreden zijn.’

Elkaar leren kennen

In de 1ste aflevering komt de groep aan in San Vicente de la Barquera op een camping vlakbij zee met uitzicht op de hoge besneeuwde toppen van de bergketen Picos de Europa. Er zijn excursies naar onder andere de steden Valladolid en Salamanca. De eerste dagen is iedereen nog bezig met het proberen onthouden van de namen van alle medereizigers, maar na een paar happy hours plus een spelletje jeu de boules, is dat euvel in het groepsproces snel verholpen.

Lief en leed delen

Voor Martine van Os is het de 11e keer dat ze meereist met een groep kampeerders: ‘Elk jaar kom ik op de prachtigste plekken. Maar het meest verrast ben ik toch altijd door de deelnemers. Ik vind het mooi en bijzonder om te zien dat zo’n bonte verzameling Nederlanders met zulke totaal verschillende achtergronden tijdens deze reizen hun lief en leed met elkaar deelt.’

Over We zijn er Bijna!

In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige 50-plussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen. Op een onbezorgde manier wordt er in groepsverband met eigen camper of caravan een kampeerreis gemaakt.

De nieuwe zesdelige serie van We zijn er Bijna! door Spanje is te zien vanaf dinsdag 16 augustus 2022 om 21.20 uur op NPO 1.

Geef een antwoord

Reacties (9)

  Gertje54 says:

  Één van mijn favoriete programma’s. Ik kijk altijd, maar dit jaar moet ik een paar afleveringen opnemen.

  our-dream says:

  Ik vraag me aldoor sl af waar reist Martine mee en waar slaapt zij?

  Griedeke says:

  Waarom staat er 16-07-2022 dat: “we zijn er bijna” komt en in Max magazine staat er niets over, daar staat NOS avondetappe!?
  Had me er op verheugd!

   MAX Vandaag says:

   Beste Griedeke,

   Bedankt voor uw reactie. We zijn er Bijna! door Spanje is te zien vanaf dinsdag 16 augustus 2022 om 21.20 uur op NPO 1.

  Tieksle says:

  Altijd al willen doen, maar ik krijg mijn Man niet mee.

  Joshua55 says:

  Altijd prachtig zo’n groepsreis. Het groepsgebeuren inderdaad met alle soorten mensen, het fanatieke jeux de boulen, het eten van de

  Joshua55 says:

  Altijd prachtig zo’n groepsreis. Het groepsgebeuren inderdaad met alle soorten mensen, het eten van de thuis meegebrachte mud aardappels en boontje terwijl de groentewinkels ook in Spanje uitpuilen. Cool verbazing de zoveelste kerk bezoeken die in grote lijnen allemaal hetzelfde zijn, de uitstapjes en

  Joshua55 says:

  Altijd prachtig zo’n groepsreis. Het groepsgebeuren inderdaad met alle soorten mensen, het eten van de thuis meegebrachte mud aardappels en boontje terwijl de groentewinkels ook in Spanje uitpuilen. Vol verbazing de zoveelste kerk bezoeken die in grote lijnen allemaal hetzelfde zijn, de uitstapjes en het fanatieke jeux de boulen incl het naborrelen met eigen gemaakte hapjes. Ik kijk er altijd met veel plezier naar.

  Marpie says:

  Elke aflevering is het weer genieten.