Duur 00:21
Gepubliceerd op 7 juli 2016

Langzaam voert de reis naar Portugal

In aflevering 2 van We zijn er Bijna! brengt Martine van Os samen met de groep kampeerders een bezoek aan het bedevaartsoord Santiago de Compostella. Een ander hoogtepunt is een bezoek aan de Portugese stad Porto.

Pelgrimsoord

Er staat een excursie gepland naar het beroemde pelgrimsoord Santiago de Compostella, waar na dagen regen, eindelijk de zon doorbreekt. Helaas is het aangename weer van korte duur en komt de auto van een van de reizigers vast te zitten in een drassig grasveldje.

Porto

Bij de volgende reisdag passeert de groep de Portugese grens en worden de pootjes van de caravans – al dan niet automatisch – uitgedraaid op een camping langs een kilometers lang zandstrand. De temperaturen zijn nog steeds niet Portugees te noemen, dus verder dan de knie durft niemand het water in. Het strand leent zich wel goed voor wandelaars en hardlopers. Tot slot gaat de groep op excursie naar Porto. In deze oude Portugese stad is een bezoek aan de portkelders, inclusief een proeverij, onontbeerlijk.

Op MAX Vandaag kunt u op de interactieve kaart de reis volgen. Hier vindt u ook extra informatie en fragmenten over de bezienswaardigheden die de groep bezoekt!

We zijn er Bijna! is te zien op maandag 11 juli 2016 om 21.25 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (4)

  robkerver says:

  Wij volgen de trip met veel belangstelling. Willen over 2 maanden individueel naar Spanje en Portugal afreizen met de caravan. Graag zouden wij de namen van de campings weten, waar de groep verblijft. Is dat mogelijk?

   MAX Vandaag says:

   Beste Robkerver, hartelijk dank voor uw reactie en wat een goed vooruitzicht. Wij mogen helaas geen namen van campings communiceren. Dit in verband met oneerlijke concurrentie met andere campings in dezelfde regio. Veel kijkplezier en alvast een fijne reis gewenst.

  harmar2012 says:

  Ik kijk weer uit naar de uitzending van vanavond. De mooie plaatjes die voorbij komen maar zeker ook de verhalen van de deelnemers. De weduwnaar die zo zijn emoties durft te laten zien, ik weet hoe het voelt als je zo lang bij elkaar bent geweest dan alleen verder moet. Knap hoor!

  jacorie says:

  Ben blij dat het programma wat professioneler is geworden, nu is het leuk het te kijken. Graag zouden we zien als jullie ook eens met de Caravanclub Nederland mee zouden gaan. Misschien volgend jaar??? Een tour door Noorwegen. Duur van de reis is ongeveer 42 dagen, de gehele reis staat op de website. Misschien een overweging waard. Voor de kijkers een hele mooie tour met heel veel te bekijken en te doen.

Bekijk ook

Meer