We zijn er Bijna! Groede

We zijn er Bijna! 2021 van Hellevoetsluis naar Groede

We zijn er Bijna! blijft in 2021 met de groep kampeerders dicht bij huis. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. Martine van Os volgt een groep van 36 kampeerders die met eigen caravan of camper kriskras door Nederland trekt. De reizigers ontdekken in een tocht van 30 dagen al het moois in eigen land. Martine doet verslag van het wel en wee van de groep en natuurlijk gaat zij mee op de groepsexcursies.

Van Hellevoetsluis naar Groede

De groep is in Hellevoetsluis en vertrekt naar de eindbestemming: een camping in Groede in Zeeuws-Vlaanderen. Onderweg naar Groede stoppen de meeste deelnemers bij Neeltje Jans voor een bezoek aan de waterkering, waar in een 3D-animatie het verhaal van de watersnoodramp uit 1953 tot leven komt.

Het einde van de kampeerreis nadert, maar er wacht nog een druk programma deze laatste dagen. Met een vissersboot speuren naar zeehondjes op de zandbanken van de Schelde, een kleine stap over de grens met een bezoek aan de lakenstad Brugge en een culinaire wandeling langs het strand waar een ruiter en paard demonstreren hoe men vroeger de garnalen uit zee visten. En natuurlijk is er een afscheidsfeestje!

We zijn er Bijna! gaat verder

In We zijn er Bijna! gaat verder is er meer te zien over de reis door Nederland. Zo neemt conservator Paul Rem u mee op een koninklijke tour door Leiden. Met schipper Cockie Schilperoort maken we een tocht op een schip van de Bruine Vloot. René de Graaf van Staatsbosbeheer geeft nog een extra kijkje in het zendstation Radio Kootwijk en Robèrt van Beckhoven bakt brood met bier.

Wie geen genoeg krijgt van We zijn er Bijna! in Nederland, kan hier op MAX Vandaag terecht. Daar zijn aanvullende video’s te vinden over de uitjes en bestemmingen uit de uitzending. Benieuwd naar de reizen van voorgaande jaren? Kijk dan op de overzichtspagina van We zijn er Bijna!

Aflevering 4 van We zijn er Bijna! is te zien op dinsdag 14 september 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een antwoord