We zijn er Bijna! van Hilvarenbeek naar Hellevoetsluis

We zijn er Bijna! 2021 van Hilvarenbeek naar Hellevoetsluis

We zijn er Bijna! blijft in 2021 met de groep kampeerders dicht bij huis. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. Martine van Os volgt een groep van 36 kampeerders die met eigen caravan of camper kriskras door Nederland trekt. De reizigers ontdekken in een tocht van 30 dagen al het moois in eigen land. Martine doet verslag van het wel en wee van de groep en natuurlijk gaat zij mee op de groepsexcursies.

Van Hilvarenbeek naar Hellevoetsluis

De groep reist in aflevering 5 van Limburg naar Hilvarenbeek in Brabant. De camperbus van Ben en Nel is niet op tijd te repareren. Ze hebben op de camping in Helden in een huisje gezeten, weg van de groep. Maar nu kunnen de 2 met een vervangende camper hun tocht weer oppakken en aansluiten bij de groep. De groep verblijft op de camping bij de Beekse Bergen en dus staat er een safari op het programma. Vooral de nieuwsgierige giraffen zorgen voor hilariteit. Vanuit Hilvarenbeek gaat de groep op de fiets naar Tilburg voor een excursie in een bierbrouwerij. De quiz over bier na afloop van de excursie wordt verrassend gewonnen door één van de dames uit de groep, die nooit bier drinkt.

De reis gaat verder naar Hellevoetsluis en van daaruit staat er weer een excursie op het programma: varen over de Tweede Maasvlakte langs de immens grote containerschepen in de haven. Bijzonder is ook de beklimming naar het dak van Het Witte Huis, dat bekend staat als de eerste wolkenkrabber van Nederland. Het gebouw bleef als één van de weinige gebouwen gespaard bij het bombardement op de stad in de Tweede Wereldoorlog.

We zijn er Bijna! gaat verder

In We zijn er Bijna! gaat verder gaan we broodbakken met Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven. Want bier is niet alleen lekker om te drinken, u kunt er heerlijk brood mee bakken. En er is meer te zien over de reis door Nederland. Zo neemt conservator Paul Rem u mee op een koninklijke tour door Leiden. Met schipper Cockie Schilperoort maken we een tocht op een schip van de Bruine Vloot. En René de Graaf van Staatsbosbeheer geeft nog een extra kijkje in het zendstation Radio Kootwijk.

Wie geen genoeg krijgt van We zijn er Bijna! in Nederland, kan hier op MAX Vandaag terecht. Daar zijn aanvullende video’s te vinden over de uitjes en bestemmingen uit de uitzending. Benieuwd naar de reizen van voorgaande jaren? Kijk dan op de overzichtspagina van We zijn er Bijna!

Aflevering 5 van We zijn er Bijna! is te zien op dinsdag 7 september 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie