Duur 04:10
Gepubliceerd op 7 september 2021

We zijn er Bijna! gaat verder: Robèrt bakt bierbrood

We zijn er Bijna! blijft in 2021 met de groep kampeerders dicht bij huis. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. Ze ontdekken in een reis van 30 dagen al het moois in eigen land. In We zijn er Bijna! gaat verder, nemen we u verder mee langs de hoogtepunten van deze reis. In deze aflevering gaan we naar Oisterwijk, naar Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven. Hij bakt bierbrood. 

Bierbrood van Robèrt

Het bierbrood van Robèrt wordt gemaakt in verschillende fases. In de 1e fase wordt het bier gemengd met rogge. Hiervoor maakt Robèrt gebruik van donker bier, dat is voller van smaak. Dit mengsel laat hij een dag staan. Vervolgens wordt het 1,5 uur gebakken. De alcohol is dan verdampt, maar de smaak blijft. Vervolgens wordt het mengsel verwerkt in het brooddeeg. Dat wordt nog eens 24 uur gerijpt voordat het gebakken wordt. En om het bierbostelbrood extra knapperig en nog smakelijker te maken, wordt het voor het de oven ingaat voorzien van een laagje bierpap. Dit bestaat uit roggebloem, bier en gist. Dit laagje zorgt niet alleen voor meer smaak, maar ook dat het brood mooi breekt tijdens het bakken.

We zijn er Bijna! gaat verder

In We zijn er Bijna! gaat verder is er meer te zien over de reis door Nederland. Zo neemt conservator Paul Rem u mee op een koninklijke tour door Leiden. Met schipper Cockie Schilperoort maken we een tocht op een schip van de Bruine Vloot. En René de Graaf van Staatsbosbeheer geeft nog een extra kijkje in het zendstation Radio Kootwijk.

Wie geen genoeg krijgt van We zijn er Bijna! in Nederland, kan hier op MAX Vandaag terecht. Daar zijn aanvullende video’s te vinden over de uitjes en bestemmingen uit de uitzending. Benieuwd naar de reizen van voorgaande jaren? Kijk dan op de overzichtspagina van We zijn er Bijna!

Aflevering 5 van We zijn er Bijna! is te zien op dinsdag 7 september 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reactie

    Ellenvandenberg says:

    Gisterenavond gekeken naar “we zijn er bijna” met die vrouw die nog nooit bier gedronken had en het ene glas bier na het andere wegtikte , hilarisch 🤣

Bekijk ook

Meer