We zijn er Bijna! van Helden naar Maastricht

We zijn er Bijna! 2021 van Helden naar Maastricht

We zijn er Bijna! blijft in 2021 met de groep kampeerders dicht bij huis. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. Martine van Os volgt een groep van 36 kampeerders die met eigen caravan of camper kriskras door Nederland trekt. De reizigers ontdekken in een tocht van 30 dagen al het moois in eigen land. Martine doet verslag van het wel en wee van de groep en natuurlijk gaat zij mee op de groepsexcursies.

Van Helden naar Maastricht

De groep reist verder van de Veluwe naar Helden in het noorden van Limburg. Ben en Nel hebben flinke pech: hun zwarte camperbusje begeeft het onderweg en moet worden weggesleept naar de garage. De reparatie is niet eenvoudig en kost veel tijd. Even is er de angst dat de kampeertocht voortijdig stopt voor de oudste deelnemers, maar gelukkig zijn ze goed verzekerd en komt er een vervangende camper: een maatje groter dan hun kleine bus en dat is even wennen.

Het is ook wennen aan de weersverandering. Tot nu toe is het on-Hollands prachtig weer geweest, maar nu klettert dan toch de regen op de triplex-daken van de caravans. Het mag de pret niet drukken en tussen de buien door gaat het campingleven gewoon verder. In plaats van jeu de boules wordt er een nieuw spel geïntroduceerd: Molka, waarbij je niet met een bal, maar met een houten rol genummerde blokjes omver gooit. In Maastricht krijgen de vakantiegangers een workshop vlaaien bakken. En als de groep een excursie maakt naar een Zuid-Limburgse wijngaard komt, precies op tijd, de zon terug.

We zijn er Bijna! gaat verder

In We zijn er Bijna! gaat verder is er meer te zien over de reis door Nederland. Zo neemt conservator Paul Rem u mee op een koninklijke tour door Leiden. Met schipper Cockie Schilperoort maken we een tocht op een schip van de Bruine Vloot. En René de Graaf van Staatsbosbeheer geeft nog een extra kijkje in het zendstation Radio Kootwijk.

Wie geen genoeg krijgt van We zijn er Bijna! in Nederland, kan hier op MAX Vandaag terecht. Daar zijn aanvullende video’s te vinden over de uitjes en bestemmingen uit de uitzending. Benieuwd naar de reizen van voorgaande jaren? Kijk dan op de overzichtspagina van We zijn er Bijna!

Aflevering 4 van We zijn er Bijna! is te zien op dinsdag 31 augustus 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie