Duur 01:05
Gepubliceerd op 1 maart 2017

Even voorstellen: Arnold Wegh

In het MAX-programma Van onschatbare waarde krijgen verkopers de kans om hun bijzondere object te verkopen aan een van 4 gerenommeerde kenners. De ervaren experts bekijken de objecten en onderhandelen met de verkopers over de prijs. Arnold Wegh stelt zich voor. 

Arnold Wegh is samen met zijn broer eigenaar van een van de grootste antiekhandels in Europa. Zijn winkel beslaat maar liefst 11.000 vierkante meter.

“Het spannende van dit vak is dat je van tevoren nooit weet wat je zult aantreffen. Ik kan morgen een telefoontje krijgen van de Baron van Dedemsvaart die zijn zolder opruimt of van iemand die kleiner gaat wonen en een interessante boedel achterlaat. De ene dag zit ik in New York op de veiling om een bijzonder object terug te halen, de andere dag ben ik 3 dagen in Groningen om een huis leeg te ruimen. Anders dan veel collega’s zijn wij niet gespecialiseerd. Om die reden past Van onschatbare waarde goed bij wat ik dagelijks doe. Ik zie in het programma van alles langskomen. Met elk object kan ik wel wat; een tekening van Beatrix, een V&D Bimbobox. Leuke dingen. Er zit veel bij waarvan ik denk: waarom niet? Daar wil ik wel over onderhandelen! Bij een
huis of auto ligt de prijs min of meer vast. Dat is bij antiek anders. Je kunt de waarde vaststellen op 10.000 euro, maar een ander biedt 20.000 en weer een ander wil het per se hebben en wil 30.000 geven. In Van Onschatbare Waarde is goed te zien hoe dat werk.”

Benieuwd naar de andere experts? Bas JonkerIlse Daatselaar, en Bert Degenaar stellen zich graag aan u voor?

Van onschatbare waarde is te zien vanaf 3 april 2019 om 21.30 uur op NPO 1.

Geef een antwoord

Reacties (2)

  Ernst-Jan says:

  Beste,

  Hoe kan ik in contact komen met Meneer Wegh.

  Ik ben namelijk een fijne groot fan van de KLM.
  En ik heb interesse in een de klm collectie.

  Met vriendelijke groet,

  Ernst-Jan Roeleveld

   MAX Vandaag says:

   Beste Ernst-Jan, hartelijk dank voor uw bericht. Wij hebben ‘m doorgestuurd naar de Publieksservice en zij zullen uw vraag beantwoorden.

Bekijk ook

Meer