Bas Jonker

Even voorstellen: Bas Jonker

In het MAX-programma Van onschatbare waarde krijgen verkopers de kans om hun bijzondere object te verkopen aan een van 4 gerenommeerde kenners. De ervaren experts bekijken de objecten en onderhandelen met de verkopers over de prijs. Bas Jonker stelt zich voor.

Ruim 50 jaar geleden begint de vader van Bas Jonker het bedrijf Piet Jonker Historische Bouwmaterialen. In eerste instantie spitst het bedrijf zich toe op de meest exclusieve bouwmaterialen. Bas werkt al van jongs af aan in de weekenden bij zijn vader in de zaak, maar wanneer hij van de middelbare school afkomt besluit hij iets totaal anders te gaan studeren. Maar tijdens zijn studie Management Economie en Recht komt hij er al snel achter waar zijn echte passie ligt: bij de handel.

10 jaar geleden neemt Bas de zaak van zijn vader over en inmiddels is het assortiment behoorlijk uitgebreid. Het interessegebied van Bas is dan ook ontzettend breed; van exclusieve tuinornamenten tot oude bouwmaterialen en van vintage tot luxe antiek. Bas runt het bedrijf vanuit de 18de-eeuwse buitenplaats De Lindenhoff. Voor de mooiste pareltjes speurt hij veilingen en beurzen af in zowel Nederland als Frankrijk en Italië.

“Het leuke aan mijn vak vind ik dat ik mensen heel blij kan maken. Ze komen soms naar onze winkel met een idee, maar weten niet precies waar ze naar op zoek zijn. Als ze dan iets vinden wat helemaal bij ze past, waarvan ze niet eens wisten dat het bestond, dan word ik daar ook heel blij van.”

Benieuwd naar de andere experts? Ilse DaatselaarBert Degenaar, en Arnold Wegh stellen zich graag aan u voor?

Van onschatbare waarde is te zien vanaf 3 april 2019 op NPO 1.

Geef een antwoord