Feestdagen 2018 MAX

Feestdagen 2018

MAX is er altijd en natuurlijk ook tijdens de feestdagen. Tot en met 4 januari 2019 kunt u genieten van een zeer diverse programmering vol spektakel, muziek en gezelligheid.

Kook mee met MAX – maandag 24 december om 12.35 en 14.15 uur & dinsdag 25 december om 06.20 uur op NPO 1

Hoezo stressen voor het kerstontbijt? Dit jaar zorgt Kook mee met MAX ervoor dat de kijker in een oogwenk een simpel, maar smaakvol kerstontbijt op tafel kan zetten. Ditmaal staat een groente- en fruitsmoothie met zelfgemaakte granola en doperwtenpannenkoekjes met tapenade en geitenkaas op het menu. Sandra Ysbrandy en Mounir Toub presenteren voor de gelegenheid samen.

FINN (HH) – maandag 24 december om 15.30 uur bij Z@PP op NPO 3

Op 24 december zendt MAX de ontroerende kerstfilm FINN uit. Als Finn een oude man viool ziet spelen, wil hij dat ook dolgraag leren. Maar zijn vader ziet liever dat hij gewoon blijft voetballen en verbiedt zijn zoon om muziek te maken. Finn wil zó graag viool spelen, dat hij de relatie met zijn vader op het spel zet. Tijdens zijn voetbaltraining oefent hij stiekem op de boerderij.

Missie MAX – maandag 24 december en woensdag 2 januari om 17.05 en 17.10 uur op NPO 1

MAX organiseert voor de elfde keer met de thuisfrontorganisaties van Defensie en de Nationale Politie het evenement Missie MAX, waarbij het uitgezonden personeel en hun relaties in de spotlights worden gezet. Ook dit jaar gaat Jan Slagter weer op missiebezoek om persoonlijke videoboodschappen naar uitgezonden militairen te brengen. Naast het inspreken van de boodschappen en de liveverbindingen met missiegebieden, is er ruimte voor een gevarieerd muzikaal programma. Onder anderen Xander de Buisonjé en Kaj van der Voort treden op.

Van 25 december tot en met 31 december is dagelijks op wisselende tijden op NPO 1 Missie MAX Kerstgroeten te zien. Hierin neemt het thuisfront een persoonlijke kerstboodschap op voor hun geliefden.

MAX Proms – maandag 24 december om 22.15 uur en 31 december om 23.25 uur op NPO 2

Het is onderhand traditie: MAX organiseert dit jaar wederom een feestelijke MAX Proms. Nationale en internationale artiesten presenteren een onvergetelijk programma met een unieke mix van bekende klassiekers en swingende popmuziek. De artiesten worden begeleid door één van de beste orkesten ter wereld: het Metropole Orkest. Tijdens de vijftiende editie van MAX Proms maken onder anderen Hot Chocolate, Londonbeat, The Weather Girls, The New London Chorale en Antje & Romy Monteiro hun opwachting.

Trouw Kerstconcert – dinsdag 25 december om 13.20 uur op NPO 1

Ook dit jaar zendt MAX het Trouw Kerstconcert uit, een sfeervol concert in samenwerking met dagblad Trouw. Vanuit de Grote Kerk in Den Haag en met optredens van bekende artiesten. Onder anderen The Three Degrees, Berget Lewis, Karin Bloemen en Jeroen van der Boom treden op. De artiesten nemen het thema ‘vrijheid’ ter harte en brengen hun muzikale ode aan eenieder die hiervoor gestreden heeft. De muziek wordt afgewisseld met voordrachten van bekende Trouw columnisten en indringende reportages. Het hele concert staat onder de muzikale begeleiding van het 42-koppige Guido’s Orchestra en het ZO! Gospel Choir. De presentatie is ook dit jaar in handen van Carrie ten Napel en Jan Slagter.

Heer & Meester de film – zaterdag 29 december om 20.25 uur op NPO 1

Zaterdag 29 december is een speciale dag. Het is dan namelijk Valentijnsdag. Om 20.25 uur op NPO 1 zendt MAX de televisiefilm van Heer & Meester uit, het langverwachte slotdeel van de gelijknamige misdaadserie. De hoofdrol van de welgestelde en charismatische Valentijn Rixtus Bentinck wordt wederom gespeeld door Daan Schuurmans. Tegenwoordig is Valentijn detective in ruste. De zoektocht naar de identiteit van zijn vader en moeder en het mysterie van zijn verleden, kunnen hem niet langer intrigeren. Dan stuit Floor op een schimmige organisatie die in alle stilte bunkers opkoopt. Tegelijkertijd raken tientallen mensen besmet door een vreemd virus. Als Floor dan ook nog eens plotseling verdwijnt en Valentijn op een link met zijn verleden stuit, komt hij toch nog eenmaal in actie, samen met zijn trouwe Leo en Danny. Het spoor leidt hem uiteindelijk naar Italië, waar hij oog in oog komt te staan met een eeuwenoude organisatie en een wereldwijd complot dat alles te maken heeft met zijn eigen verleden. Maar welke persoonlijke prijs moet Valentijn daarvoor betalen?

MAX Maakt Mogelijk Oudejaarsspecial – zondag 30 december om 19.10 uur op NPO 2

In de speciale oudjaarsuitzending van MAX Maakt Mogelijk is er aandacht voor mensen die een zwaar jaar hebben gehad. Zij verdienen het daarom om in het zonnetje te worden gezet. Zo is er aandacht voor de 87-jarige Lucy. Zij kwam in 1987 naar Nederland, de liefde achterna. Haar zes volwassen kinderen bleven in Indonesië achter. Na het overlijden van haar man is Lucy in een wooncomplex voor Indische- en Molukse ouderen gaan wonen. Goede vriendin Riet schrijft Jan Slagter een brief over de enige grote wens van Lucy, die lichamelijk steeds meer achteruit gaat: nog één keer haar kinderen zien.

Door Andere Ogen (ABBA) (HH) – maandag 31 december om 16.45 uur op NPO 2

Op oudejaarsdag herhaalt MAX de ABBA-uitzending van Door Andere Ogen. De Zweedse band wordt geschetst door Antje Monteiro, Cornald Maas, Cor Bakker, Carl Magnus Palm (biograaf van de groep) en Ingmarie Halling (curator van het ABBA Museum in Stockholm). De aflevering toont een portret van de hitmachine, bestaande uit Benny, Björn, Agnetha en Anni-Frid. Wie zijn zij? Hoe vonden zij elkaar? Hoe is het mogelijk dat ze na alle successen en persoonlijk drama onderling nu weer samen aan de slag gaan?

Tijd voor MAX Oudejaarsshow – maandag 31 december om 17.05 uur op NPO 1

In een extra feestelijke uitzending blikken Sybrand Niessen en Martine van Os samen met bijzondere gasten terug op het voorbije jaar én nemen vast een voorschot op wat er allemaal in 2019 staat te gebeuren. Met een selectie aan favoriete momenten, een spetterend optreden en bijzondere gasten! Inzakken is er niet bij; de Tijd voor MAX Oudejaarsshow belooft weer één groot feest te worden.

Wereldse Hotels – maandag 31 december om 19.00 uur op NPO 1

Maandag 31 december is de laatste aflevering van het tweede seizoen van Wereldse Hotels te zien. In deze kerstspecial reizen restaurantcriticus Giles Coren en chef-kok Monica Galetti naar het Kulm Hotel St. Moritz in Zwitserland. Het hotel was de geboorteplaats van het wintertoerisme, meer dan 150 jaar geleden. De eigenaar van het hotel, Johannes Badrutt, maakte destijds een deal met zijn gasten. Als zij in de winter terugkeerden en hun verblijf niet leuk vonden, zou hij de rekening betalen. Je raadt het al; een nieuwe industrie was geboren.

Joanna Lumley’s Silk Road – maandag 31 december tot en met vrijdag 4 januari rond 19.30 uur op NPO 2

In deze reisreportagereeks volgt Joanna Lumley de historische Zijderoute. Het Zijderoute-avontuur begint in Venetië, waar Joanna te weten komt hoe de reizen van de Venetiaanse held Marco Polo en de handelaars van de Zijderoute de groei van de stad hebben beïnvloed. In Albanië wandelt Joanna langs de Via Egnatia, de weg die twee uithoeken van het Romeinse Rijk met elkaar verbond: Rome en Byzantium. Vervolgens reist Joanna richting Turkije, naar Istanbul. Deze stad speelde een grote rol op de route door zijn ligging op het kruispunt van Europa en Azië. In Cappadocië verbaast Joanna zich over de indrukwekkende rotsformaties, die er voor een uniek landschap zorgen. De eerste aflevering eindigt in het verre oosten van Turkije, in de buurt van de Georgische grens.

Nederland op film: De feestdagen – maandag 31 december om 22.45 uur op NPO 2

In deze speciale aflevering van Nederland op film staat de viering van de feestdagen centraal. Het is een periode dat veel Nederlanders vrij zijn van werk of school en die bol staat van de rituelen. Er is veel veranderd aan de manier waarop we oud en nieuw vieren. En dat is terug te zien in de 8- en 16mm films die we in onze eigen huiskamers maakten. Vuurwerk afsteken na middernacht en naar buiten gaan; het was heel lang geen gewoonte in ons land. De televisie kwam in de plaats van het gezamenlijk sjoelen en een spelletje Mens, Erger Je Niet. De ooit zo devote kerstdagen worden steeds meer, in de eerste plaats, een eetfeest. In de loop van de twintigste eeuw begint men ineens op vakantie te gaan tijdens de laatste weken van het jaar. Zelfs het klimaat blijft niet hetzelfde. Het lijkt althans vroeger vaker dan nu te sneeuwen, als je kijkt naar al die privéfilms. Ook de feestdagen in oorlogstijd komen voorbij. Zo goed en zo kwaad als dat ging, probeerden we onze rituelen overeind te houden in die donkere jaren. Goed te zien is dat veel ook wél hetzelfde bleef. Het gezamenlijk optuigen van de kerstboom, het samenkomen van de familie, het overvloedige eten en drinken, oliebollen met oudjaar; het zijn tradities die we lang geleden ook al koesterden.

Back to the 70’s – dinsdag 1 januari om 00:30 uur op NPO 2

Fenno Werkman is de eigenaar van één van ’s werelds grootste muziekarchieven. Naar schatting heeft hij zo’n anderhalf miljoen films en minstens 300.000 videobanden. Nederlandse televisieprogramma’s maken vaak gebruik van zijn uitgebreide collectie. In Back to the 70’s ziet de kijker videoclips van uiteenlopende artiesten uit de jaren 70, samengesteld met materiaal uit het archief van Fenno. Dit is een compilatie van eerder uitgezonden muziekspecials uit 2015 en 2016.

MAX Magic Show (HH) – dinsdag 1 januari om 12.30 uur op NPO 2

Op 1 januari herhaalt MAX het betoverende spektakel MAX Magic Show. Niemand minder dan goochelaar Hans Kazàn presenteert deze veelzijdige entertainmentshow. Illusionistengroep Magic Unlimited doet de kijker versteld staan met een selectie van de meest sensationele illusies uit hun repertoire. Oscar, Renzo en Mara Kazàn weten het publiek als geen ander te betoveren met wonderlijke acts op prachtige muziek. MAX-presentator Sybrand Niessen maakt zijn opwachting in een van deze magische acts. Tussendoor zorgt Hans’ jongste zoon, komediant Steven Kazàn, op de meest onverwachte manieren voor humoristische momenten in dit familiespektakel.

Geef een reactie